19 °C Budapest

Tetőző hőség: ezt reméljük, nem hagytad otthon

2017. június 28. 10:00

Az év eddigi legmelegebb napján a hőség mellett záporok, helyenként akár heves zivatarok is lehetnek; csütörtökön gyökeres átalakulást hoz egy hidegfront - írta szerda reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Az év eddigi legmagasabb hőmérsékletét június 23-án Kaposváron mérték. Akkor 36,3 fokig melegedett a levegő, de most jó eséllyel melegebb lesz. Több helyen 34-35 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet valószínű, de helyenként akár 36-37 fok is lehet - közölte a meteorológiai szolgálat megjegyezve: ezekben a napokban az átlagos csúcsérték 26-27 fok körül alakul.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: sokfelé 25, az Alföld nagyobb részén és a Dél-Dunántúlon, a magasabb éjszakai hőmérséklet miatt pedig a Kisalföldön is 27 fok felett alakul a középhőmérséklet. A Dél-Alföld egyes részein 29 fokot meghaladó középérték várható.

A tartós hőség miatt szerdára az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében másodfokú a figyelmeztetés.

Helyenként - legnagyobb eséllyel a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, valamint az Északi-középhegység térségében - alakulhat ki zivatar, melyhez viharos szélroham, rövid ideig tartó intenzív csapadék és jégeső társulhat. Elsősorban a Dél-Dunántúlon és az Alföldön olyan heves zivatarok is lehetnek, amelyeket 90 kilométer/óránál is erősebb szél és nagyméretű (akár 2-3 centiméteres átmérőjű) jég kísérhet. A heves zivatar veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna adták ki szerdára az elsőfokú figyelmeztetést. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Itt hasznos lehet tehát, ha esernyő vagy egy vékony esőkabát is lapul a táskában.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán jelezte: éjjel, illetve csütörtökön viharos széllel, záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik. Ennek hatására az elmúlt 8-10 napban jellemző időjárás fokozatosan megváltozik. Több hullámban - előbb nyugaton, északnyugaton, legkésőbb délkeleten - megszűnik a hőség.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem