31 °C Budapest
Nincs többé sorbanállás: nagy újdonság jön a Sziget fizetési rendszerében

Nincs többé sorbanállás: nagy újdonság jön a Sziget fizetési rendszerében

2017. május 11. 12:37

A Sziget szervezői teltházas napokra, sok külföldi látogatóra, és sok nemzetközi hirdetőre számítanak a 25 éves fesztiválon.

Idén nyáron rendezik a 25. Sziget fesztivált. A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján Kádár Tamás, a cég operatív vezetője elmondta: tavaly nagyon sikeres rendezvényt zártak, több napon keresztül teltházas volt a Sziget. A cég prognózisa szerint ez a siker idén is jó eséllyel megismétlődhet. Idén például új installációkkal, látványvilággal várják a látogatókat, de még nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetbarát működésre, például a vízhasználat jelentős részét a Dunából oldják majd meg.

Kádár újdonságként említette a fizetési rendszer fejlesztését: egy okostelefonos applikációban fel lehet majd tölteni fesztiválkártya egyenlegét is, így egyáltalán nem kell majd sorban állni a konténereknél ahhoz, hogy pénzt tegyünk a fizetési kártyára. Ez a fejlesztés már más fesztiválokon, a VOLT-on és a Balaton Soundon is elérhető lesz.

A Sziget, mint nemzetközi márka több új irányba is nyit: vannak nemzetközi szponzorációs megjelenések - azaz egy nagy sporteseményhez hasonlóan sok cég a nemzetközi marketingbüdzséjéből költ a Szigeten.

Gerendai Károly főszervező, a Sziget Kft. leköszönő ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a rendezvény ma Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciója. Ez azt jelenti, hogy akik a Szigetre érkeznek átlagosan több mint 7 napot töltenek Magyarországon.

80-85 ezer külföldi látogatója van minden évben a Szigetnek: ez a szervezők számításai szerint azt jelenti, hogy a fesztivál 650 ezer vendégéjszakát generál a turizmusnak - ez a teljes éves magyar forgalom 5 százalékát teszi ki. A rendezvény az egyik legismertebb magyar brand lett, ahová 100 országból érkeznek vendégek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Január óta 70 százalékban egy amerikai befektetési alap, a Providence Equity Partners a tulajdonosa a cégnek: az ügyvezető szerint ennek nincs köze a visszalépéséhez, a tárgyalások is ettől függetlenül zajlottak. A fesztiválalapító szerint azonban nem kell attól tartani, hogy a Sziget eddigi képéhez, szellemiségéhez nagyot változtatna a pénzügyi befektető megjelenése, a cél a külföldi terjeszkedés.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10