Százezreket spórolhatsz, ha így foglalod le az idei nyaralásod

Százezreket spórolhatsz, ha így foglalod le az idei nyaralásod

2017. május 6. 13:04

A hosszú hétvégéken sokan a wellness szállodákat választják, pedig egy buszos körutazás vagy egy európai nagyváros meglátogatása sem kerül sokkal többe, ráadásul a repülő akár 1-2 óra alatt odaér bárhova a kontinensen. Nem csoda, hogy az utazási irodák pünkösdi ajánlatai jellemzően valamilyen városnézést céloznak meg. Utánajártunk, mennyivel olcsóbban utazhatunk, ha nem a közvetítők ajánlataiból szemezgetünk.

Éppen csak túlvagyunk egy hosszú hétvégén, de máris a nyakunkon a következő három napos pihenés, pünkösdig már csak négy hét van hátra. Nem is csoda, hogy az utazási irodák már most meghirdették az akciós útjaikat. Egy gyors keresés után két utazási irodánál találtunk kifejezetten a pünkösdi akciót, ezért saját magunk által szervezhető utakat is kerestünk.

Mennyiért utazhatunk?

A Télen-nyáron utazási irodánál a nyugat-európai nagyvárosok akciós ajánlatait találjuk, ezekre az úti célokra repülővel juthatunk el. A legolcsóbb Milánó, ahova 43 ezer forintért utazhatunk fejenként, utána Róma, Párizs, London következik, a legdrágább pedig Madrid, amihez már 70 ezer forintot kell elkölteni fejenként egy négy napos hosszú hétvégéért.

A First Travel repülős utazásai valamivel drágábbak, a buszos utak viszont kifejezetten kedvező áron elérhetők, ráadásul 3 napos túrákat is találunk, amihez plusz szabadságot sem kell kivennünk:

  • Szlovákia- Felvidék 33 ezer forintért,
  • a dél-csehországi várak 40 ezer forintért,
  • a szlovén Alpok pedig 42 ezer forintért járhatók be fejenként.

Négy napos utakat is találunk náluk, amelyek Észak-Olaszországot (75 ezer forint), Dél-Németországot és Ausztriát (80 ezer forint) vagy Dél-Lengyelországot (40 ezer forint) járják be.

Ugyan a gyerekek után nem kizárt, hogy az utazási iroda ad kedvezményt, azonban a lisatár alapján a négy tagú családnak a legolcsóbb út 132 ezer forintba kerül (Szlovákia-felvidék), míg egy milánói hétvégére 172 ezer forintból mehetünk el.

Olcsóbb, ha magunk foglalunk?

Kíváncsiak voltunk arra, ha magunknak foglalunk, akkor a kérdéses hétvégén hova tudunk olcsón elutazni. A Skyskanner segítségével kikerestük a három legolcsóbb repülőjegyet (egy országból csak egy úti célt választottunk ki), amely így Göteborg (Svédország), Koszovó (Pristina) és Szófia (Bulgária) lettek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezekhez az úti célokhoz kerestünk olcsó szállásokat is, ez alapján egy négy tagú család (két felnőtt és két gyerek) Szófiában már 90 ezer forintból is eltölthet négy napot, ugyanez Pristinában 110 ezer forintba kerül, míg Göteborgban (a drága szállásnak köszönhetően) 216 ezer forintot kell adnunk ezért.

Van erre pénz?

Ugyan nem mindenki gondol úgy a hosszú hétvégére, mint egy jó mini-nyaralásra, ezért erre külön pénzt sem feltétlen tesznek félre erre a magyar családok. Persze egy kis összegű áthidaló kölcsönnel akár megtakarítás nélkül is utazhatunk, a személyi kölcsönre ilyenkor egy utazásra költött áruhitelként gondolva.

Ha 200 ezer forintos hitelt veszünk fel egy éves futamidőre, akkor a Pénzcentum személyi kölcsön kalkulátora alapján négy terméket érhetünk el. A legkedvezőbb, országosan elérhető ajánlat a Budapest Bank Hitel Expressze, amelynél valamivel kevesebb, mint 19 ezer forint lesz a törlesztőrészlet, míg a Cetelem Mindig kéznél kölcsön ajánlata is csak pár száz forinttal drágább havonta. Aki talál a közelben Mohácsi takarékot, annak érdemes megfontolni, hogy náluk vesszük fel a hitelt, ugyanis ezer forinttal alacsonyabb lehet így a havi részlete.

NEKED AJÁNLJUK
EZT OLVASTAD MÁR?