0 °C Budapest
Vége a jó világnak: nyelvvizsga nélkül be sem engednek az országba

Vége a jó világnak: nyelvvizsga nélkül be sem engednek az országba

2017. március 27. 19:30

Kiterjesztené az angol nyelvi szintfelmérőre kötelezett bevándorlók körét a Brit Kormány illetékes szerve. A munkavállalói vízum megszerzéséhez már korábban is több kategóriában előírás volt a megfelelő szintű, minőségbiztosított angol nyelvi szintfelmérő tesztek (SELT) sikeres teljesítése, a kötelezettek köre azonban hamarosan tovább bővül majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nagy port kavart és további vitákat eredményezhet a Brit Kormány indítványa az Egyesült Királyság területére érkező bevándorlók részére kötelezően előírt angol nyelvi szintfelmérő kiterjesztéséről. A vízum kérelmezéséhez több kategóriában is kötelező előírásként szerepelt a nyelvi teszt elvégzése, ide tartozik például a szellemi munkavállalói vagy az egyetemi hallgatói vízum, de 2016 óta már a taxisofőr engedélyek megújításához is igazolni szükséges a megfelelő szintű angol nyelvtudást.

A családegyesítési vízumok helyzetének és hátterének átvizsgálása során a Bevándorlási Tanácsadó Bizottság szerint a "Tier 2" kategóriás családok 96 százalékában legalább egy fő diplomával rendelkezik. A beszámolókból az a következtetés vonható le, hogy a családegyesítési vízumra vonatkozó szigorítások eredményeként magasan képzett bevándorlók dönthetnek majd úgy, hogy nem az Egyesült Királyság területén folytatják tovább karrierjüket.

A Brexit hatásai a szabad munkaerő-áramlás szabályozására ugyan még nem teljesen tisztázottak, de egyre inkább úgy látszik, hogy a közeljövőben az Egyesült Királyságban való munkavállalás, és átfogóan a betelepülés jóval komolyabb felkészültséget igényel majd, mint korábban bármikor"

- mutat rá Bánki Orsolya, a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda jogásza.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?