Vége a jó világnak: nyelvvizsga nélkül be sem engednek az országba

2017. március 27. 19:30

Kiterjesztené az angol nyelvi szintfelmérőre kötelezett bevándorlók körét a Brit Kormány illetékes szerve. A munkavállalói vízum megszerzéséhez már korábban is több kategóriában előírás volt a megfelelő szintű, minőségbiztosított angol nyelvi szintfelmérő tesztek (SELT) sikeres teljesítése, a kötelezettek köre azonban hamarosan tovább bővül majd.

Nagy port kavart és további vitákat eredményezhet a Brit Kormány indítványa az Egyesült Királyság területére érkező bevándorlók részére kötelezően előírt angol nyelvi szintfelmérő kiterjesztéséről. A vízum kérelmezéséhez több kategóriában is kötelező előírásként szerepelt a nyelvi teszt elvégzése, ide tartozik például a szellemi munkavállalói vagy az egyetemi hallgatói vízum, de 2016 óta már a taxisofőr engedélyek megújításához is igazolni szükséges a megfelelő szintű angol nyelvtudást.

A családegyesítési vízumok helyzetének és hátterének átvizsgálása során a Bevándorlási Tanácsadó Bizottság szerint a "Tier 2" kategóriás családok 96 százalékában legalább egy fő diplomával rendelkezik. A beszámolókból az a következtetés vonható le, hogy a családegyesítési vízumra vonatkozó szigorítások eredményeként magasan képzett bevándorlók dönthetnek majd úgy, hogy nem az Egyesült Királyság területén folytatják tovább karrierjüket.

A Brexit hatásai a szabad munkaerő-áramlás szabályozására ugyan még nem teljesen tisztázottak, de egyre inkább úgy látszik, hogy a közeljövőben az Egyesült Királyságban való munkavállalás, és átfogóan a betelepülés jóval komolyabb felkészültséget igényel majd, mint korábban bármikor"

- mutat rá Bánki Orsolya, a Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda jogásza.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?