9 °C Budapest
Bicskanyitogató: egymás után lopják a defibrillátorokat az állomásokról

Bicskanyitogató: egymás után lopják a defibrillátorokat az állomásokról

2016. december 12. 19:03

November 22-én a hegyeshalmi, december 11-én hajnalban pedig a győri vasútállomásról lopták el az életmentő defibrillátorokat ismeretlen személyek. Az elkövetők megtalálásához a lakosság segítségét kéri a MÁV.

Nem drága az emberi élet azoknak az ismeretlen elkövetőknek, akik november 22-én a hegyeshalmi, majd december 11-én a győri állomásról - egyelőre tisztázatlan körülmények között - elvitték az egy éve, a DB CARGO HUNGÁRIA Kft. (korábbi nevén: DB Schenker Rail Hungária Kft.) támogatásával kihelyezett defibrillátorokat. A tettesek biztosan nem gondolták végig, hogy cselekedetükkel közvetlenül veszélyeztethetik embertársaik életét, hiszen egy hirtelen szívmegálláskor a szakszerű és gyors segítségnyújtás, az újraélesztés lehetőségét vették el a készülékek eltulajdonításával.

A defibrillátorok jelentősége azért is felbecsülhetetlen, mert hirtelen szívhalál esetén minden egyes perc számít: újraélesztés nélkül már négy-öt perc után idegrendszeri károsodás következhet be, és a szakszerű segítség sok helyen gyakran nem áll rendelkezésre. Egy-egy vasútállomáson naponta több ezren is megfordulnak, ezért lényegesen magasabb a valószínűsége ilyen eset bekövetkeztének. Hirtelen szívhalálnál a gyors segítség és a defibrillátor viszont életet menthet.

Az elkövetőket egyelőre nem sikerült azonosítani, ezért aki bármilyen információval rendelkezik az esetekkel kapcsolatban, kérjük, keresse fel a városi rendőrkapitányságot, vagy hívja a rendőrség 112-es, általános segélyhívó számát, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának 06 96 417-329-es hívószámát.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 5. szerda
Györgyi
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40