7 °C Budapest
Sajnálja az Uber kivonulását Lázár János

Sajnálja az Uber kivonulását Lázár János

2016. július 14. 16:34

Csütörtökön Lázás János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a egyik fő témája az Uber volt. Az egy hónapos nyári szünet előtti utolsó Kormányinfón a személyszállítással foglalkozó céggről azt mondta a miniszter, hogy sajnálja, hoyg kivonulnak Magyarországról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jobban örültem volna, ha transzparens adófizetői magatartást tanúsít az Uber és vállalja a játékszabályokat

- mondta Lázár a személyszállító cég kivonulásával kapcsolatban. A miniszter hozzátette: csodálkozik, hogy a cég nem vállalta az adótranszparenciát, pedig szerinte jobb lett volna, ha marad a társaság, mivel a taxisokra is ráférne a verseny.

Kovács Zoltán szóvivő hozzáteszi, hogy a kormány nem tiltotta be az Ubert, hanem a cég nem vállalta a feltételeket, melyek mindenkire érvényesek. Kiemeli, hogy a világon nagyjából ötven ország van, mely valamilyen formában korlátozza az Ubert vagy szabályokat ír elő számára.

Az Uber szolgáltatását innovatívnak gondolom, ezért sajnálom, hogy nem vállalták a szabályokat. A taxisoknak azt a kérését, hogy az Uber is fizessen annyi adót, mint ők, nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Más országok sem engedik meg azt, hogy az Uber ne fizessen adót. Az államnak támogatni kell az innovatív technológiákat és a versenyt, de minden cégnek azonos feltételeket kell támasztani

 - tette hozzá Lázár. Arra a kérdésre, hogy a következő az Airbnb lesz-e a miniszter úgy válaszolt, hogy ez egy fontos kérdés, ami elő fog jönni. "Meg fognak keresni minket a szállodai érdekképviseletek, hogy ők versenyhátrányban vannak" - mondja Lázár. Szerinte ezeket a kérdéseket előbb-utóbb uniós szinten kell majd rendezni.

"Én hasonló álláspontot képviseltem a belső vitákban, de az adózási kérdéssel nem tudtunk mit kezdeni" - mondta a miniszter arra a kérdésre, hogy nem lehetett volna engedékenyebb a kormány az Uberrel. Ezek szerint voltak ilyen belső viták a kormányon belül is a cég szolgáltatásának szabályozásával kapcsolatban.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?