Sajnálja az Uber kivonulását Lázár János

Sajnálja az Uber kivonulását Lázár János

2016. július 14. 16:34

Csütörtökön Lázás János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a egyik fő témája az Uber volt. Az egy hónapos nyári szünet előtti utolsó Kormányinfón a személyszállítással foglalkozó céggről azt mondta a miniszter, hogy sajnálja, hoyg kivonulnak Magyarországról.

Jobban örültem volna, ha transzparens adófizetői magatartást tanúsít az Uber és vállalja a játékszabályokat

- mondta Lázár a személyszállító cég kivonulásával kapcsolatban. A miniszter hozzátette: csodálkozik, hogy a cég nem vállalta az adótranszparenciát, pedig szerinte jobb lett volna, ha marad a társaság, mivel a taxisokra is ráférne a verseny.

Kovács Zoltán szóvivő hozzáteszi, hogy a kormány nem tiltotta be az Ubert, hanem a cég nem vállalta a feltételeket, melyek mindenkire érvényesek. Kiemeli, hogy a világon nagyjából ötven ország van, mely valamilyen formában korlátozza az Ubert vagy szabályokat ír elő számára.

Az Uber szolgáltatását innovatívnak gondolom, ezért sajnálom, hogy nem vállalták a szabályokat. A taxisoknak azt a kérését, hogy az Uber is fizessen annyi adót, mint ők, nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Más országok sem engedik meg azt, hogy az Uber ne fizessen adót. Az államnak támogatni kell az innovatív technológiákat és a versenyt, de minden cégnek azonos feltételeket kell támasztani

 - tette hozzá Lázár. Arra a kérdésre, hogy a következő az Airbnb lesz-e a miniszter úgy válaszolt, hogy ez egy fontos kérdés, ami elő fog jönni. "Meg fognak keresni minket a szállodai érdekképviseletek, hogy ők versenyhátrányban vannak" - mondja Lázár. Szerinte ezeket a kérdéseket előbb-utóbb uniós szinten kell majd rendezni.

"Én hasonló álláspontot képviseltem a belső vitákban, de az adózási kérdéssel nem tudtunk mit kezdeni" - mondta a miniszter arra a kérdésre, hogy nem lehetett volna engedékenyebb a kormány az Uberrel. Ezek szerint voltak ilyen belső viták a kormányon belül is a cég szolgáltatásának szabályozásával kapcsolatban.

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10