26 °C Budapest
Innen megtudhatod, hol vannak a barátaid a VOLT-on

Innen megtudhatod, hol vannak a barátaid a VOLT-on

2016. július 1. 12:02

A fesztiválokon sohasem a zenei kínálat volt a legfontosabb, hanem hogy együtt tudjunk lógni a haverokkal. Csakhogy a haverok állandóan lelépnek mindenféle koncertre, ahová úgysem érnek oda időben, meg elmennek sörért, és soha nem találnak vissza. A telefonhívással történő találkaegyeztetés ritkán működik.

Ezt az alapproblémát ismerte fel egy magyar startup, és összeraktak egy barátkereső alkalmazást iOS-re és Androidra. A Playlate nevű app legfontosabb tulajdonsága, hogy egyszerűen használható. Letölti az aktuális fesztivál térképét, és azon GPS segítségével megmutatja, hogy az adott területen belül merrefelé vannak a barátaink.

Telefonszámmal és az sms-ben küldött azonosító kód megadásával kell regisztrálni, majd a barátoknak el kell fogadniuk egymás bejelölését, és innentől kezdve oda-vissza működik egymás nyomon követése.

Nem tudjuk csekkolni, hogy ki kivel ment haza

Attól nem kell tartani, hogy ezzel egy állandósított nyomkövető került a telefonunkra

- mondja Tukacs Bálint, a fejlesztőcsapat tagja. Az app ugyanis csak a fesztiválok területén működik.

Más helyszíneken automatikusan demó módba kapcsol, nem mutat klasszikus utcatérképeket és nem oszt meg adatot a telefon helyzetéről. Egy felhasználó átlagosan öt másikat hoz, de Tukacs szerint voltak már hatvanfős csoportok is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az appot először az EDC Mexico fesztiválon használták több mint kétezren, és most az a fejlesztőcsapat terve, hogy végigvisznek világszerte 15-20 fesztivált idén nyáron, amiből a terveik szerint három magyar biztosan lesz: a Volt, a Sound és a Sziget.

Címlapkép forrása: sziget.hu

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?