10 °C Budapest
Innen megtudhatod, hol vannak a barátaid a VOLT-on

Innen megtudhatod, hol vannak a barátaid a VOLT-on

2016. július 1. 12:02

A fesztiválokon sohasem a zenei kínálat volt a legfontosabb, hanem hogy együtt tudjunk lógni a haverokkal. Csakhogy a haverok állandóan lelépnek mindenféle koncertre, ahová úgysem érnek oda időben, meg elmennek sörért, és soha nem találnak vissza. A telefonhívással történő találkaegyeztetés ritkán működik.

Ezt az alapproblémát ismerte fel egy magyar startup, és összeraktak egy barátkereső alkalmazást iOS-re és Androidra. A Playlate nevű app legfontosabb tulajdonsága, hogy egyszerűen használható. Letölti az aktuális fesztivál térképét, és azon GPS segítségével megmutatja, hogy az adott területen belül merrefelé vannak a barátaink.

Telefonszámmal és az sms-ben küldött azonosító kód megadásával kell regisztrálni, majd a barátoknak el kell fogadniuk egymás bejelölését, és innentől kezdve oda-vissza működik egymás nyomon követése.

Nem tudjuk csekkolni, hogy ki kivel ment haza

Attól nem kell tartani, hogy ezzel egy állandósított nyomkövető került a telefonunkra

- mondja Tukacs Bálint, a fejlesztőcsapat tagja. Az app ugyanis csak a fesztiválok területén működik.

Más helyszíneken automatikusan demó módba kapcsol, nem mutat klasszikus utcatérképeket és nem oszt meg adatot a telefon helyzetéről. Egy felhasználó átlagosan öt másikat hoz, de Tukacs szerint voltak már hatvanfős csoportok is.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az appot először az EDC Mexico fesztiválon használták több mint kétezren, és most az a fejlesztőcsapat terve, hogy végigvisznek világszerte 15-20 fesztivált idén nyáron, amiből a terveik szerint három magyar biztosan lesz: a Volt, a Sound és a Sziget.

Címlapkép forrása: sziget.hu

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 16. péntek
Csongor
15. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?