35 °C Budapest
Tarlós: nem akarják visszafejleszteni a kerékpáros közlekedést

Tarlós: nem akarják visszafejleszteni a kerékpáros közlekedést

MTI
2016. április 21. 20:00

Mintegy harminc kerékpárosfejlesztést bonyolítanak le 2020-ig Budapesten, a rendszert áttekintik, ami nem jelenti azt, hogy a kerékpáros közlekedést vissza akarnák fejleszteni - mondta Tarlós István főpolgármester a Karc FM csütörtöki Spájz című műsorában.


A fővárosban az utóbbi öt évben mintegy negyven kerékpárosfejlesztést valósítottak meg, ezt a programot folytatják, és a következő években még 29-et bonyolítanak le - közölte Tarlós István, hozzátéve: szó sincs arról, hogy itt bárki visszafejlesztésről akarna gondolkodni.

KATTINTS! Gigabírság: százezrekkel húzhatják le a munkába siető magyarokat

Mint elmondta, szerdán "jó szellemű" megbeszélését folytattak a kerékpárosok küldöttségével, és meg is hívta őket a következő szakmai egyeztetésre.

Mi jóindulattal és tárgyilagosan állunk a kérdéshez az arányosság és a biztonságra törekvés szándékával

 - fogalmazott Tarlós István.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hozzátette, a rendszert felülvizsgálják, áttekintik, hogy öt év alatt hova jutott el a fővárosi kerékpáros közlekedés helyzete.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?