12 °C Budapest
Terrornyaralás féláron: ezek tényleg megőrültek?

Terrornyaralás féláron: ezek tényleg megőrültek?

2016. április 7. 11:00

A magyarok egyik népszerű tengerparti nyaralóhelyére, Sarm el-Sejkre úgy kell összevadászni a pihenni vágyókat a tavaly októberi terrorcselekmény óta. Pontosan emiatt hatalmas zuhanásnak indultak az árak, sok utazási iroda szinte féláron kínálja az útjait az egyiptomi városba.

Kedden írtunk arról, hogy a turisták nagy ívben elkerülik Sarm el-Sejket, a korábban hazánkban is népszerű nyaralóhelyet. Az üresen szállodák egyébként az októberi terrorakció miatt konganak, amikor egy orosz repülőre csempészett fel (egy helyi biztonsági szolgálatos segítségével) bombát egy terrorista.

Lehet egyáltalán oda utazni?

Ha felkeressük a Konzuli Szolgálat honlapját, akkor azt láthatjuk, hogy a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt országok közé sorolta Egyiptom Sínai-félszigetének északi és középső részét, azonban Sarm el-Sejk a félsziget déli csücskén található, erre vonatkozóan csupán fokozott biztonsági kockázatot jelent a város felkeresése.

Emiatt elméletben nyugodtan utazhatunk a nyaralóhelyre, de azért nem árt tisztában lenni e veszélyekkel. Az persze ritka, hogy egy kihalt helyen csapjanak le a terroristák kétszer, közel egymás után. A honlapon egyébként az orosz repülő ellen elkövetett merényletről nincs említés, az elmúlt egy évben egy bejegyzés sem született Egyiptommal kapcsolatban.

Miért érdemes oda utazni most?

Ha megnézzük az utazási irodák ajánlatát, akkor azt láthatjuk, hogy az eredeti árhoz képest potom összegekért, nagyjából féláron tudunk elutazni az egyiptomi városba.

Egy hét éjszakás nyaralást már 80-100 ezer forintból megúszhatunk fejenként, ha a főszezon előtt utazunk.

Ez a legtöbb helyen tartalmazza az utazást (repülővel), a szállást és a félpanziós ellátást, viszont erre rájönnek még az adók és illetékek, amelyek fejenként 60 ezer forint körüli összeget tesznek ki.

A főszezonon kívüli utazás egyébként nem jelent problémát: jelenleg is 30 fok körül alakul a nappali hőmérséklet. A tengerpart mellett egyébként a Vörös-tenger változatos élővilága is vonzó lehet, különösen, ha búvárkodni is szeretnénk a nyaralás alatt.

Így néz most ki a nyaralóhely

A veszélyeztetés miatt a legtöbb nyaraló messze elkerüli Sarm el-Sejket, így a tömegtől sem kell tartanunk. A képekért kattints a galériánkra!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 20. kedd
Tivadar
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. április 20. 16:50