16 °C Budapest

Terrornyaralás féláron: ezek tényleg megőrültek?

2016. április 7. 11:00

A magyarok egyik népszerű tengerparti nyaralóhelyére, Sarm el-Sejkre úgy kell összevadászni a pihenni vágyókat a tavaly októberi terrorcselekmény óta. Pontosan emiatt hatalmas zuhanásnak indultak az árak, sok utazási iroda szinte féláron kínálja az útjait az egyiptomi városba.

Kedden írtunk arról, hogy a turisták nagy ívben elkerülik Sarm el-Sejket, a korábban hazánkban is népszerű nyaralóhelyet. Az üresen szállodák egyébként az októberi terrorakció miatt konganak, amikor egy orosz repülőre csempészett fel (egy helyi biztonsági szolgálatos segítségével) bombát egy terrorista.

Lehet egyáltalán oda utazni?

Ha felkeressük a Konzuli Szolgálat honlapját, akkor azt láthatjuk, hogy a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt országok közé sorolta Egyiptom Sínai-félszigetének északi és középső részét, azonban Sarm el-Sejk a félsziget déli csücskén található, erre vonatkozóan csupán fokozott biztonsági kockázatot jelent a város felkeresése.

Emiatt elméletben nyugodtan utazhatunk a nyaralóhelyre, de azért nem árt tisztában lenni e veszélyekkel. Az persze ritka, hogy egy kihalt helyen csapjanak le a terroristák kétszer, közel egymás után. A honlapon egyébként az orosz repülő ellen elkövetett merényletről nincs említés, az elmúlt egy évben egy bejegyzés sem született Egyiptommal kapcsolatban.

Miért érdemes oda utazni most?

Ha megnézzük az utazási irodák ajánlatát, akkor azt láthatjuk, hogy az eredeti árhoz képest potom összegekért, nagyjából féláron tudunk elutazni az egyiptomi városba.

Egy hét éjszakás nyaralást már 80-100 ezer forintból megúszhatunk fejenként, ha a főszezon előtt utazunk.

Ez a legtöbb helyen tartalmazza az utazást (repülővel), a szállást és a félpanziós ellátást, viszont erre rájönnek még az adók és illetékek, amelyek fejenként 60 ezer forint körüli összeget tesznek ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A főszezonon kívüli utazás egyébként nem jelent problémát: jelenleg is 30 fok körül alakul a nappali hőmérséklet. A tengerpart mellett egyébként a Vörös-tenger változatos élővilága is vonzó lehet, különösen, ha búvárkodni is szeretnénk a nyaralás alatt.

Így néz most ki a nyaralóhely

A veszélyeztetés miatt a legtöbb nyaraló messze elkerüli Sarm el-Sejket, így a tömegtől sem kell tartanunk. A képekért kattints a galériánkra!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm