11 °C Budapest

Jól teljesítettek a vidéki szállodák idén januárban

Pénzcentrum
2016. április 4. 10:01

Jobban teljesítettek idén januárban a vidéki hotelek. Bár a tavalyi számokhoz képest valamivel csökkent a budapesti szállodák forgalma, még így is megelőzte a bécsi és a prágai hoteleket- írja a Magyar idők.

A vidéki hotelek összes bruttó forgalma 6,8 százalékkal nőtt januárban, miközben a fővárosban az összes forgalom 0,9 százalékkal volt kisebb az előző év azonos időszakához képest. A vidéki hotelek a külföldi vendégszám növekedésében is megelőzték januárban a budapesti hoteleket - írja a lap a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének jelentésére hivatkozva.

A belföldi kereslet erősödése a tovább javuló vásárlási kedvnek és a Szép-kártya 18,9 százalékkal bővülő felhasználásának tulajdonítható, de szerepet játszott az időjárás és az olcsó üzemanyag is. Bár a budapesti hotelek forgalma idén januárban tavalyhoz képest valamivel csökkent, még így is meghaladta a bécsi és a prágai hotelek forgalmát.

NEKED AJÁNLJUK
Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?