12 °C Budapest
Másodfokú terrorveszélyt hirdettek itthon: mit jelent ez?

Másodfokú terrorveszélyt hirdettek itthon: mit jelent ez?

2016. március 22. 12:01

Kedden délelőtt 2-es szintű terrorfenyegetettséget vezettek be Magyarországon. Ezt akkor alkalmazzák, ha a hatóságoknak konkrét terrorfenyegetettségről van tudomásuk.

Pintér Sándor, belügyminiszter kedd délelőtt 2-es szintű terrorveszélyt hirdetett ki ideiglenesen Magyarország területén.

A magas (2-es) fokozatot akkor kell elrendelni, ha ellenőrzött, biztos információk alapján Magyarországon terorcselekmény várható.

Ennél magasabb fokozatot csak akkor adhatnak ki, ha hazánkban konkrét terrorcselekményt hajtottak végre. A belügyminiszter utasítására egyébként Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója teljes készültségbe helyezte a TEK állományát.

Az utasítás szerint a TEK fokozza felderítési tevékenységét, megerősíti a terrorveszélyezettség szempontjából jelentős, kritikus infrastruktúrák védelmét, és a műveleti egységek megjelennek a legforgalmasabb közterületeken is. A közterületi jelenlét célja a nagy látogatottságú közlekedési csomópontok és létesítmények biztonságának erősítése.

Az Index információi szerint egyébként a Liszt Ferenc nNemzetközi Repülőtéren páncélos jelent meg és a TEK jelen van a metróállomásokon és a Kossuth téren is. A pályaudvarokon is megerősítették a jelenlétet. Az alábbi helyeken fokozott rendőri (esetleg katonai) jelenléttel számolhatunk:

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

  • Pályaudvarok,
  • Közintézmények (minisztériumok),
  • Parlament,
  • Közlekedési csomópontok,
  • Nemzetközi repterek (pl: Liszt Ferenc repülőtér),
  • Turisták által látogatott terek, múzeumok,
  • Egyéb, kiemelt helyszínek.

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?