Másodfokú terrorveszélyt hirdettek itthon: mit jelent ez?

Másodfokú terrorveszélyt hirdettek itthon: mit jelent ez?

2016. március 22. 12:01

Kedden délelőtt 2-es szintű terrorfenyegetettséget vezettek be Magyarországon. Ezt akkor alkalmazzák, ha a hatóságoknak konkrét terrorfenyegetettségről van tudomásuk.

Pintér Sándor, belügyminiszter kedd délelőtt 2-es szintű terrorveszélyt hirdetett ki ideiglenesen Magyarország területén.

A magas (2-es) fokozatot akkor kell elrendelni, ha ellenőrzött, biztos információk alapján Magyarországon terorcselekmény várható.

Ennél magasabb fokozatot csak akkor adhatnak ki, ha hazánkban konkrét terrorcselekményt hajtottak végre. A belügyminiszter utasítására egyébként Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója teljes készültségbe helyezte a TEK állományát.

Az utasítás szerint a TEK fokozza felderítési tevékenységét, megerősíti a terrorveszélyezettség szempontjából jelentős, kritikus infrastruktúrák védelmét, és a műveleti egységek megjelennek a legforgalmasabb közterületeken is. A közterületi jelenlét célja a nagy látogatottságú közlekedési csomópontok és létesítmények biztonságának erősítése.

Az Index információi szerint egyébként a Liszt Ferenc nNemzetközi Repülőtéren páncélos jelent meg és a TEK jelen van a metróállomásokon és a Kossuth téren is. A pályaudvarokon is megerősítették a jelenlétet. Az alábbi helyeken fokozott rendőri (esetleg katonai) jelenléttel számolhatunk:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Pályaudvarok,
  • Közintézmények (minisztériumok),
  • Parlament,
  • Közlekedési csomópontok,
  • Nemzetközi repterek (pl: Liszt Ferenc repülőtér),
  • Turisták által látogatott terek, múzeumok,
  • Egyéb, kiemelt helyszínek.

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?