16 °C Budapest
Mozgalmas és változékony lesz az időjárás a héten

Mozgalmas és változékony lesz az időjárás a héten

2016. február 23. 13:03

Csapadékos, de az átlagnál melegebb idő lesz - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Tóth Tamás kiemelte, nagyon mozgalmas és változékony, de az ilyenkor szokásosnál enyhébb lesz a héten az időjárás.

A hét elején szokatlan meleg levegő alakítja az időjárást, akár az átlagnál 10-12 fokkal melegebbre lehet számítani.

Szerdán ugyan átvonul egy hidegfront a térségünkön, amelynek hatására a hét második felében fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, de még mindig a februári átlagnak megfelelő, országos átlagban 5 fokig melegszik fel a levegő, a hét legvégén aztán újabb enyhülés várható - ígérte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A csapadékról Tóth Tamás azt mondta, 24-36 óránként váltják majd egymást a nedvesebb és a szárazabb léghullámok. Kedden számíthatunk csapadékra, ez szerda délutánra elmúlik, a szél viszont megerősödik. Újabb eső csütörtökön, pénteken várható.

Ekkor eleve hidegebb levegő lesz fölöttünk, a magasabban fekvő helyeken havas eső, a legmagasabb hegycsúcsainkon havazás is lehetséges

- fogalmazott a meteorológus.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Tóth Tamás arra figyelmeztetett, bár egyre közelebb a tavasz, még visszatérhet a tél.

A tavaszra is jellemző, hogy az északi területekről hidegebb levegő árasztja el időről időre Európát, ez azt jelenti, hogy ha statisztikailag egyre inkább megyünk is a tavaszba, a hideg levegő a sarkvidéki területeken összpontosul, ezért még vehet télies fordulatot az időjárás

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?