Mikor utazhatunk végre a fonódó villamoson?

2015. október 27. 16:04

A fonódó villamos-hálózat kiépítése év végére befejeződhet, januártól már utazni lehet az új vonalakon. Az elmúlt napokban a munkálatok miatt újra változott a forgalom a Frankel Leó és a Bem József tér környékén - derül ki az InfoRádió összefoglalójából.

A fonódó villamos-projekt év végére befejeződik - hangsúlyozta Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában múlt héten. A városvezető türelmet kért a Széll Kálmán téri építkezések miatti közlekedési káosztért.

Vasárnap egyébként újra változott a forgalmi rend a Bem József téren a Bem József rakparti útépítési munkák miatt. A Fő utcából a Margit híd irányába tartó forgalom a jövőben a tér déli oldalán futó útpályán keresztül tudja elérni a Bem rakpartot, amely a Bem rakpart felé lesz egyirányú. A téren keresztül vezető útpálya - a rekonstrukciót megelőző forgalmi renddel megegyezően - a Fő utca felé lesz egyirányú.

Hétfő estétől teljes szélességében lezárják a Komjádi Béla utca Frankel Leó út felőli torkolatát a Frankel Leó út környéki út- és vágányépítési munkák miatt. A Frankel Leó út megközelítése az Árpád fejedelem útja felől az Árpád fejedelem útjai parkoló - Zsigmond tér szerviz út útvonalon keresztül lesz lehetséges. A Frankel Leó úton továbbra is kizárólag az Üstökös utca irányába, egy forgalmi sávon lehet közlekedni. A mostani ütemtől a Harcsa utca az Árpád fejedelem útja felé egyirányú lesz.

A budai oldalon az év végére jöhet létre az észak-déli új villamoshálózat egymásba fonódó vonalakkal. Az Origo hívta fel rá a figyelmet, hogy a Margit híd budai hídfője alatt nincs elég hely a két vágánynak, így a két irány egymásba fonódva épül: az egyik jobb sínszála közvetlenül a másik bal sínszála mellé kerül, így itt egyszerre csak az egyik irányban haladhatnak majd a villamosok.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 17-es villamost összekötik a 4-es, 6-os villamos sínjeivel a Széll Kálmán tér felé, onnan pedig a 61-es vonalán Krisztinavároson át, illetve a BAH-csomópontot érintve a Móricz Zsigmond körtér irányába. Szintén a Móricz Zsigmond körtér felé halad a másik ág a budai rakparton, ahol a 19-es és a 41-es villamos járt. A körtérről délre ismét két irányba halad a fonódó villamos: a Bartók Béla úton a Kelenföldi pályaudvar a cél, a Fehérvári úton viszont Budafokra, a Savoya Parkba, illetve Kamaraerdőbe.

A fonódó hálózat járatai közül a leghosszabb vonala a 41-esnek lesz, ezzel 60 perc alatt lehet majd eljutni a Bécsi úttól Kamaraerdőig. A fonódó villamos-vonalon az új CAF villamosok rövidebb kiadásával lehet utazni majd.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem