Mikor utazhatunk végre a fonódó villamoson?

Mikor utazhatunk végre a fonódó villamoson?

2015. október 27. 16:04

A fonódó villamos-hálózat kiépítése év végére befejeződhet, januártól már utazni lehet az új vonalakon. Az elmúlt napokban a munkálatok miatt újra változott a forgalom a Frankel Leó és a Bem József tér környékén - derül ki az InfoRádió összefoglalójából.

A fonódó villamos-projekt év végére befejeződik - hangsúlyozta Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában múlt héten. A városvezető türelmet kért a Széll Kálmán téri építkezések miatti közlekedési káosztért.

Vasárnap egyébként újra változott a forgalmi rend a Bem József téren a Bem József rakparti útépítési munkák miatt. A Fő utcából a Margit híd irányába tartó forgalom a jövőben a tér déli oldalán futó útpályán keresztül tudja elérni a Bem rakpartot, amely a Bem rakpart felé lesz egyirányú. A téren keresztül vezető útpálya - a rekonstrukciót megelőző forgalmi renddel megegyezően - a Fő utca felé lesz egyirányú.

Hétfő estétől teljes szélességében lezárják a Komjádi Béla utca Frankel Leó út felőli torkolatát a Frankel Leó út környéki út- és vágányépítési munkák miatt. A Frankel Leó út megközelítése az Árpád fejedelem útja felől az Árpád fejedelem útjai parkoló - Zsigmond tér szerviz út útvonalon keresztül lesz lehetséges. A Frankel Leó úton továbbra is kizárólag az Üstökös utca irányába, egy forgalmi sávon lehet közlekedni. A mostani ütemtől a Harcsa utca az Árpád fejedelem útja felé egyirányú lesz.

A budai oldalon az év végére jöhet létre az észak-déli új villamoshálózat egymásba fonódó vonalakkal. Az Origo hívta fel rá a figyelmet, hogy a Margit híd budai hídfője alatt nincs elég hely a két vágánynak, így a két irány egymásba fonódva épül: az egyik jobb sínszála közvetlenül a másik bal sínszála mellé kerül, így itt egyszerre csak az egyik irányban haladhatnak majd a villamosok.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 17-es villamost összekötik a 4-es, 6-os villamos sínjeivel a Széll Kálmán tér felé, onnan pedig a 61-es vonalán Krisztinavároson át, illetve a BAH-csomópontot érintve a Móricz Zsigmond körtér irányába. Szintén a Móricz Zsigmond körtér felé halad a másik ág a budai rakparton, ahol a 19-es és a 41-es villamos járt. A körtérről délre ismét két irányba halad a fonódó villamos: a Bartók Béla úton a Kelenföldi pályaudvar a cél, a Fehérvári úton viszont Budafokra, a Savoya Parkba, illetve Kamaraerdőbe.

A fonódó hálózat járatai közül a leghosszabb vonala a 41-esnek lesz, ezzel 60 perc alatt lehet majd eljutni a Bécsi úttól Kamaraerdőig. A fonódó villamos-vonalon az új CAF villamosok rövidebb kiadásával lehet utazni majd.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?