20 °C Budapest
Hatalmas üzlet: rengeteg magyar megy ide minden nyáron

Hatalmas üzlet: rengeteg magyar megy ide minden nyáron

2015. szeptember 24. 15:34

A kisebb településeken is egyre inkább megéri fesztiválokat szervezni: a piac sajátossága, hogy azok a rendezvények is sikeresek tudnak lenni, amelyek "csak" néhány ezer látogatót vonzanak.

Megállíthatatlanul dübörög a fesztiválpiac Magyarországon: bár a hazai rendezvényeknek részben az egyre növekvő számú fesztiválok, részben a külföldi (jellemzően könnyűzenei) események is egyre nagyobb konkurenciát jelentenek, a fesztiválokat évről-évre egyre többen látogatják.

Mint azt egy csütörtöki háttérbeszélgetésen Lobenwein Norbert, a VOLT, a Balaton Sound, és a Nagyon Balaton főszervezője elmondta, erősebb szezont zártak, mint a korábbi években. A balatoni nyarat meghatározó fesztiválsorozat, a Nagyon Balaton például a tavalyi félmilliós látogatószámát jócskán túlszárnyalva idén 800 ezer látogatót vonzott a magyar tengerhez.

Lobenwein szerint sokat változott a piac az elmúlt években: tisztul a fesztiválpiac, kevesebb szervező magasabb minőséget tud nyújtani a látogatóknak. Ugyanakkor tömegesen jelentek meg olyan látogatók, akik tíz évvel ezelőtt még távol tartották magukat hasonló rendezvényektől. A fesztiválok tehát divatos szórakozási formát jelentenek, hatalmas tömegeket vonzanak, erőteljesen meghatározzák a magyar turizmust is.

A fesztiválszervezők kerekasztalának egyik résztvevője, Miklósvölgyi Péter, a debreceni Campus főszervezője elmondta: náluk is jelentős növekedés mutatkozik, a tavalyi évhez képest 40(!) százalékkal több látogatójuk volt, közülük sokan a határon túlról, illetve más régiókból érkeztek. Ez részben annak is köszönhető, hogy a régió egyik nagy szereplője, a tokaji Hegyalja az idei évben - szervezési problémák miatt - elmaradt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Jelentősen meghatározzák a települést

Zamárdiban már három fesztivált is rendeztek idén nyáron: a Balaton Sound mellett augusztus végén a B My Lake és a Strand is helyett kapott a balatoni település szabadstrandján. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere beszámolt arról, hogy a 3 ezer fős "őslakosság" és a 15-20 ezres nyaralótulajdonosi közösség mellett a Balaton Sound idején százezres tömeg jelenik meg a városban. Ez pedig azt jelenti, hogy nem csak a településen tudnak kiadni minden szobát, a parttól legmesszebb levőket is, hanem a környező városokban is minden szabad helyet megtöltenek a látogatók. Érdekes trend, hogy az évtizedek óta piacképtelen szálláshelyek is kiadhatóak a fesztiválok idején.

A polgármester szerint Zamárdi lakóinak túlnyomó többsége már pozitívan áll a fesztiválhoz, a helyi közösség részéről mostanában nem kap kritikát a hangos zene, inkább a hatalmas tömeget kritizálják. Ugyanakkor több más településről, köztük az északi partról is kapnak kritikát a hangerő miatt.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?