-2 °C Budapest

Gigakerítéssel zárjuk le a magyar-szerb határt

2015. június 17. 14:33

4 méter magas, 175 kilométer hosszú kerítéssel zárjuk le a magyar-szerb határt - jelentette be Szíjjártó Péter külügyminiszter.

Alig egy nappal a Századvég meglepő eredménnyel zárult közvéleménykutatásának publikálását követően Szijjártó Péter ma, a kormány ülése közben bejelentette:

A kormány utasítást adott a belügyminiszternek a teljes magyar-szerb határ fizikai lezárására. A 175 kilométeres határszakaszt 4 méter magas kerítéssel zárják le. A belügyminiszternek egy héten belül elő kell készítenie a határzárat. Szijjártó azt mondta: Magyarország ezzel a lépéssel semmilyen nemzetközi szerződést nem sért.

A kormány megállapítása szerint az EU előtt álló egyik legsúlyosabb probléma a bevándorlás: a bevándorlási nyomás meglátásuk szerint az uniós országok közül Magyarországot érinti a legsúlyosabban - ez az uniós belügyminiszterek tegnapi tanácskozásán is kiderült.

A közös európai válaszhoz vezető út időigényesnek és hosszúnak tűnik, Magyarország nem várhat, lépnie kell

- tette hozzá Szijjártó.

A kormány ezért arra utasította a belügyminisztert, hogy mérje fel a szerb-magyar határ fizikai lezárásának lehetőségét. A belügyminiszternek egy héten belül jelentést kell készítenie egy 4 méter magas kerítés felépítésének előkészítéséről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szíjjártó szerint ezzel a döntéssel Magyarország semmilyen nemzetközi jogi kötelezettséget, illetve nemzetközi szerződést nem sért meg. Más országok (Törökország, Bulgária, Spanyolország) is ehhez a megoldáshoz folyamodtak.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?