Még három évig drágán mobilozhatunk külföldön

Még három évig drágán mobilozhatunk külföldön

2015. február 23. 09:02

Bár az Európai Unió korábban hozott döntései értelmében elvileg az idei év végén ki kellene vezetniük a mobilszolgáltatóknak a barangolási díjaikat, várhatóan 2018-ig maradnak a külföldi mobilhasználat után fizetendő magas tarifák. Addig csak kisebb kedvezményekkel számolhatnak a felhasználók - írja a Magyar Nemzet.

Valószínűleg mégsem vezetik ki az idén az uniós távközlési piacról a roamingtarifákat a távközlési szolgáltatók: az ezt célzó, az elmúlt években hozott uniós döntések szerint az EU-ban tevékenykedő operátorok az év végétől a belföldön is érvényes tarifákat lettek volna kötelesek alkalmazni külföldi mobilhasználat (telefonálás és internetezés) esetén, ám az Európai Tanács friss előterjesztése a határidőt három évvel tolná ki.

A mostani szabály szerint a külföldről indított hívásokért 74, a fogadottakért pedig 19,5 forintot fizethetünk maximum, míg az SMS díja 23,5 forint lehet. Az Unión belüli internetes adatforgalom után 78,3 forintot kérhet el a szolgáltató egy megabyte forgalom után.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25