27 °C Budapest
Nagyon bejöttek a BKK automatái: itt vannak a számok

Nagyon bejöttek a BKK automatái: itt vannak a számok

2014. október 30. 10:33

Egyre többen és többet használjuk a BKK új jegyautomatáit, néhány hónap alatt közel 3 milliárd forintot dobáltunk be az automatákba. De folyamatosan nő azoknak is a száma, akik nem keresgélnek sem aprót, sem papírpénzt a tárcájukban, hanem akár egyetlen érintéssel, bankkártyával fizetik ki a jegyüket, bérletüket: tízből négy vásárlást már plasztikkal fizetünk.

Az elektronikus jegyrendszer bevezetésének előkészítéseként idén március végén kezdte el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a legújabb jegy- és bérletkiadó automaták telepítését. A terminálok többnyelvű menürendszerrel és érintőképernyővel rendelkeznek, használatuk rendkívül egyszerű. A telepítés folyamatosan zajlik, napról napra növekszik az automaták száma. A nagyobb csomópontokon és metróállomásokon kívül már a hévállomásokon is megkezdte a BKK a kihelyezésüket. A vállalat tervei szerint idén 270, legkésőbb 2015 elejére pedig mind a 300 automata üzembe áll.

Két hónappal az év vége előtt már 207 darab új BKK-automata üzemel a város több pontján, valamint az agglomerációs településeken együttvéve. Az eddig kitelepített berendezésekből pedig összesen mintegy 3,8 millió darab terméket vásároltak már, mely jól mutatja az automaták népszerűségét - mondta el lapunk kérdésére a BKK. Ez azt jelenti, hogy szeptemberben már az eladott termékek közel egyharmadát az új automatákon keresztül vásárolták meg az utasok.

Jegyet, bérletet egyetlen érintéssel

Ráadásul nemcsak maguk a készülékek, de a kártyás fizetés is igen nagy népszerűségnek örvend az ügyfelek körében:

az eddig befolyt közel 5 milliárd forint 41 százalékát (2 milliárd forintot) már a bankkártyás fizetések tették ki.

Ebben benne vannak az egyérintéses fizetések is, hiszen a készülékek (sok bolti terminállal ellentétben) nemcsak a MasterCard egyérintéses (PayPass) kártyáját fogadják el, hanem a Visa payWave-es logóval ellátott plasztikjait is.

A jegytípusok közül a vonaljegy a legnépszerűbb, közel 2,5 millió darabot vettünk automatából az elmúlt hónapokban. A bérletek közül pedig a felnőtt havi bérlet, mintegy 180 ezer eladott darabbal - tájékoztatta lapunkat a BKK.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szinte a teljes termékkínálat elérhető

Lassan egyébként szinte az összes típusú jegyet és bérletet meg lehet vásárolni az automatákból is. A BKK tájékoztatása szerint az elmúlt hetekben a készülékek termékkínálata a pénztárak és az ügyfélközpontok általi kínálattal majdnem teljesen megegyezőre bővült. Az utasoknak csupán olyan ügyek elintézésével vagy termékek megvásárlásával kapcsolatban kell az ügyfélközpontokba vagy pénztárakba betérniük, mint a

  • MOL Bubi használatához kapcsolódó regisztráció és ügyintézés,
  • a teherforgalmi behajtási díj fizetése és tájékoztatás,
  • a talált tárgyakkal összefüggő ügyintézés
  • a kiegészítő heti bérlet,
  • a nosztalgiajegy,
  • a révjegy

 

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?