Itt nyaralt 34 ezer magyar nyugdíjas

Itt nyaralt 34 ezer magyar nyugdíjas

MTI
2014. szeptember 8. 13:06

Az Erzsébet-program indulása óta négyszeresére nőtt a gyermektáborokban résztvevők száma, a program kétszer annyi nagycsaládosnak és nyugdíjasnak biztosít kikapcsolódási lehetőséget, mint 2012-ben - mondta el hétfőn, az Erzsébet-program eredményeit ismertető országjárásának első állomásán, Tatabányán a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Guller Zoltán tájékoztatása szerint a program segítségével idén 55 ezer gyermek vesz részt táborokban, a felmérések szerint szinte valamennyien nehéz körülmények között élnek. A nyugdíjasok közül 34 ezren jutottak kedvezményes pihenési lehetőséghez, és 43 ezer nagycsalád élt a program kínálta lehetőséggel.

Tavalyi statisztikák szerint a teljes belföldi turizmus öt százaléka, ezen belül a Balaton melletti idegenforgalom 13 százaléka az Erzsébet-program keretein belül zajlott.

A program megvalósulásának anyagi hátterét az Erzsébet-utalványok forgalmazása biztosítja. Az utalványok forgalma 1012-ben 83 milliárd forint volt, idén várhatóan eléri a 140 milliárd forintot. Országosan 46 ezer munkáltató ad dolgozóinak utalványokat, melyeket 58 ezer elfogadóhelyen lehet beváltani. Az alapvető élelmiszerek forgalmában 8 és fél százalékos az Erzsébet-utalványok részesedése.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően eddig több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyermek jutott üdülési és táborozási lehetőséghez, és idén a nyertes pályázók száma elérte a 400 ezret.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bencsik János (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta: Komárom-Esztergom megyében ezer munkáltató 47 ezer dolgozónak biztosít Erzsébet-utalványt. A megyéből az idén eddig közel kétezer gyermek pihent nyári táborokban.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP), Tatabánya polgármestere közölte, a városból idén csaknem ezren nyertek üdülési lehetőséget, és 500 gyermek vett részt táborokban. Az őszi kirándulásokon való részvételre a megyéből 310, Tatabányáról 156 gyermek kapott lehetőséget.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20