28 °C Budapest

Címke: bencsik jános (20 cikk)

Pénzcentrum | 2013. március 20. 12:01

Bencsik: állami ESCO-cég oldhatja meg a magyar gondokat

"A rezsicsökkentés rövid távon megoldás, de radikális kormányzati beavatkozás nélkül néhány éven belül finanszírozhatatlanná válik a lakások fűtése" - véli Bencsik János, aki az energiahatékonysági beruházások innovatív finanszírozásáról szóló budapesti konferencián vázolta fel egy, a hazai épület-állomány energetikai felújításáról szóló kormányzati stratégia körvonalait.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 3. 09:01

Napelem, szélerőmű? Egyelőre késik a támogatás

A hírek szerint tovább csúszhat a megújuló energia új támogatási rendszerét jelentő ártámogatási rendszer indulása, amennyiben a minisztérium valóban nem küldte még ki Brüsszelbe a tervezetet. Közben egyre nő Magyarország elmaradása a megújuló energia terén.

Pénzcentrum | 2012. július 17. 16:15

Jön az állami kazáncsereprogram

Az állami támogatások alacsony szintje, illetve a lakosság rossz anyagi helyzete a piac pangásának, folytatódó zsugorodásának fő oka − vélik a Napi Gazdaság által megkérdezett, energetikai munkálatokat végző építőipari vállalkozások és érdekképviseleteik.

Nagy Bálint | 2012. június 18. 04:46

Napelemet raknál a házra? Így kell adóznod utána

Bár az tény, hogy az áramszolgáltatóknak Magyarországon kötelezően át kell venniük a hálózatra kapcsolt napelemes rendszerekben megtermelt áramot, nagy kérdés ugyanakkor, hogy túltermelés esetén van-e a háztartási kiserőművek tulajdonosainak adófizetési kötelezettsége. A NAV állásfoglalása szerint igen cizellált a kép, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb esetben egyedi elbírálás alá esik az "adóalany".

Nagy Bálint | 2012. június 14. 04:46

Családi házad van? Ennyi idő alatt térül meg a napelem

Röhög rajtunk Európa - vallják a hazai napelem-piac képviselői. A kritikán aluli engedélyezési-, illetve szabályozási rendszer, az állami támogatások elmaradása, valamint egy ismeretlen érdekeket képviselő lobbitevékenység ugyanis mind-mind gátat szabnak hazánkban az "ingyenenergia" terjedésének. Pedig szakértők tapasztalatai szerint egy családi ház éves villamos energia igényét lefedő napelemes rendszer maximum 10 év alatt behozza az árát. Nagy kérdés ugyanakkor, mégis melyik a jobb befektetés egy magyar háztartásnak: a napenergia hasznosítása, vagy egy bankbetét?

Nagy Bálint | 2011. december 28. 11:04

Nem segít a rezsi befagyasztása: ezért mondott le az államtitkár?

A Pénzcentrum.hu, "Elszállt a rezsi Magyarországon: tippek a spóroláshoz" című cikke nyomán megszólalt Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium leköszönő, klíma- és energiaügyért felelős államtitkára. Véleménye szerint a rezsistop koránt sem a legjobb válasz az energiaárak kezelésére.

Pénzcentrum | 2011. december 1. 16:04

Vajon mi lesz a távhő árával?

A távhőszabályozás módosításával sem változnak a lakossági távhőárak. A szaktárca átvezette a lezajlott széles körű egyeztetések és a felmerült tapasztalatok alapján azonosított, szakmailag jogosnak és indokoltnak tartott jogszabályi pontosításokat az új távhő szabályozási rendszeren - jelentette be Bencsik János energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkár a SZÉPHŐ Zrt. energia megtakarítási projektjének átadási ünnepségén 2011. december 1-jén, Székesfehérváron.

Pénzcentrum | 2011. november 30. 19:32

50 ezerbe kerül nekünk az államtitkári bankszámla: lenne akár ingyenes is

50 ezer forintos fizetés kiegészítést kapnak az államtitkárok folyószámlaköltségeik fedezésére. Ennél sokkal olcsóbban is lehetne találni megfelelő banki csomagot találni, még ha ingyen nem is, de havi 400 forintból biztos megúszhatnák az adófizetők azt, hogy az államtitkárok fizetését a bankszámlájára utaljuk.

Pénzcentrum | 2011. november 23. 19:32

Magyarország legnagyobb naperőművét adták át

Szerdán Újszilváson átadták Magyarország legnagyobb fotovoltaikus naperőművét. A 0,4 MWp összteljesítményű forgatórendszerre szerelt napelemektől évente több mint 630 MWh energiatermelést várnak. Az átadáson jelen volt Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkára - olvasható az NFM közleményében.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 25. 18:01

Mégsincs vége: újraindul a kormány szuperpályázata

Várhatóan októberben írja ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napenergiát hasznosító, használati melegvíz előállítását biztosító berendezések beszerzését és beépítését támogató pályázati konstrukciót. A közel 3 milliárd forintos keretösszegre családi házak és legfeljebb 12 lakásos hagyományos építésű társasházak pályázhatnak - jelentette be Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár.

Pénzcentrum | 2011. július 14. 12:02

Akár 6 milliós támogatást is kaphatsz házfelújításra

1,6 milliárd forint keretösszegben ír ki pályázatot energiahatékonysági felújításokra, energiatakarékos új otthonok építésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer keretében.

Pénzcentrum | 2011. május 18. 06:52

Pénzt ad a kormány a családi házak felújítására

Várhatóan idén júniusban, az Új Széchenyi Terv keretén belül kerül meghirdetésre az a két pályázati konstrukció, amely lakáscélú ingatlanok felújítására, illetve új és energiahatékony otthonok létesítésére irányul.

Pénzcentrum | 2011. április 11. 16:16

23 ezer lakás újul meg a Zöld Beruházási program keretében

Az elmúlt héten 228 nyertes pályázatról született döntés a Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) panel kettes alprogramjában, ezzel az elmúlt időszakban összesen közel 250 pályázat számára, mintegy 13,2 milliárd forintnyi támogatást ítélt meg a bíráló bizottság. Ebből 23 ezer lakás energetikai korszerűsítése valósulhat meg - mondta el Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár.

Pénzcentrum | 2011. április 3. 14:02

Panellakások tízezreit újítják fel: Te se maradj le!

Bencsik János energiaügyekért felelős államtitkár az MR1-Kossuth Rádió "180 perc" című műsorában ismertette, hogy hol tart jelenleg a kormányzat az épületenergetikai pályázatok terén. Az energiaügyekért felelős államtitkár kifejtette, hogy a korábbi kormány által kiírt pályázatokkal igen sok probléma van, még számos 2008-ban és 2009-ben lezárult pályázatnál sem történtek meg a támogatásokról szóló szerződéskötések. Az idei nyár előtt a fejlesztési tárca két kísérleti, lakossági programot tervez meghirdetni, valamint a korábbi programokból mintegy 23 ezer panellakás felújítása indulhat meg.

MTI | 2011. március 26. 11:25

Állami támogatás házfelújításra

A nyár folyamán két pályázat kerül kiírásra az Új Széchenyi Terven (ÚSZT) belül; az egyik a meglévő családi házak energetikai korszerűsítésére a másik pedig új építésű családi házak energiahatékony módon történő létrehozásához fog segítséget nyújtani - mondta Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) klíma- és energiaügyért felelős államtitkára pénteken Kiskunhalason.