28 °C Budapest
A 10 legbarátságtalanabb város a világon

A 10 legbarátságtalanabb város a világon

Pénzcentrum
2014. augusztus 20. 07:06

Van egy jó hírünk: magyar város ezúttal nincs rajta a listán, viszont több európai nagyváros is elvérzett. Ilyen például Párizs, Cannes, vagy éppen Frankfurt is.

A Condé Nast Traveler utazási magazin 2014-ben a legbarátságosabb városok mellett összesítést készített a világ legbarátságtalanabb településeiről is. A negatív toplista élén az Afrika déli csücskén található Johannesburg végzett, míg második helyen idén a filmfesztiváljairól (is) híres francia Cannes, harmadik helyen pedig az orosz főváros szerepelt(le). Jó hír, hogy míg a legbarátságosabb városok listájára magyar város is felkerült, addig most emiatt legalább nem kell szégyenkeznünk - bár lenne néhány ötletünk...

A VILÁG LEGBARÁTSÁGTALANABB VÁROSAI:

10. Nassau, Bahama-szigetek

9. Monte-Carlo, Monaco

8. Milánó, Olaszország

7. Frankfurt am Main, Németország

6. Peking, Kína

5. Marseille, Franciaország

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

4. Párizs, Franciaország

3. Moszkva, Oroszország

2. Cannes, Franciaország

1. Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?