27 °C Budapest

Százötvenezer lépés Magyarországon: felújították a kéktúra útvonalát a Pilisben

Pénzcentrum
2014. január 3. 17:05

Felújították az országos kéktúra útvonalát. A Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője az InfoRádiónak elmondta: rendbe tették a pihenőhelyeket és újakat is létrehoztak. Több padot és asztalt helyeztek ki, emellett tűzrakóhelyeket is kijelöltek.

A Pilisi Parkerdő területén az országos kék túrának nagyjából egytizede, összesen 113 kilométernyi útszakasz halad keresztül. A kék jelzésű turistautak mentén több ismert és látogatott pihenőhely található, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. nyáron kezdte meg a felújítást és az őszi kirándulószezon végére be is fejeződtek a munkálatok - mondta a zrt szóvivője az InfoRádiónak.

Karbantartásokat végeztek, kijavították az útfelület hibáit, megtisztították a növényzettel benőtt szakaszokat, valamint - természetjáró szervezetekkel közösen - újrafestették a jelzéseket - tette hozzá Lomniczi Gergely. Összesen 25 pihenő- és tűzrakóhelyet tettek újra használhatóvá, sőt újakat is létesítettek. A tervek szerint a következő lépés a kék útvonalból leágazó, kisebb utak felújítása lesz.

Magyarországon egyébként nagyon jól kiépített és nagy hagyományokkal bíró turista jelzésrendszer működik. A Pilisi Parkerdő az ország leglátogatottabb erdőterülete. Több mint 1000 kilométernyi jelzett turistaútvonal fut benne, ahol évente 15 millió látogató fordul meg. A jelzéseket a természetjárók tartják karban, de a civil szerveztek az erdőgazdálkodótól minden segítséget megkapnak ehhez.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem