7 °C Budapest

Ezt biztos nem tudtad: erre is jó a SZÉP kártyád

Pénzcentrum
2013. november 7. 05:34

Vannak, akik számára a SZÉP kártya egyet jelent a balatoni nyaralással, egy kedvelt fürdőhely vagy strand felkeresésével. Pedig az egyik legnépszerűbb hazai cafeteria-elem télen is sok meglepetést is tartogat: 50 ezer elfogadóhelye között nem csak a havas sportok szerelmesei, hanem a kinti hidegek elől wellness-fürdőbe, szaunába, vagy akár hangverseny-terembe "menekülők" is megtalálhatják a kedvükre valót.

Az elmúlt napokban a Pénzcentrum.hutöbb cikke isa SZÉP kártyával foglalkozott. Érdemes még egyszer feleleveníteni, pontosan milyen területeken is használhatjuk fel az egyik legnépszerűbb hazai cafeteria-elemet:

Szálláshely alszámla: belföldi üdülés során szálláshely-szolgáltatásra, belföldi utazásszervezésre (előre összeállított utazási csomagokra), gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve a szálláshely szolgáltatással egyidejűleg a szálláshelyen igénybe vehető bármely szolgáltatásra.

Vendéglátás alszámla: vendéglátóhelyi étkezésre, éttermi és mozgó, valamint egyéb vendéglátásra (például házhozszállítás, közétkeztetés), gyógyfürdő- és strandbelépőre, illetve belföldi szálláshely-szolgáltatásra.

Szabadidő alszámla: egészségmegőrzésre és szabadidős programokra, egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra, állatkerti és vidámparki belépőre, sport-, szabadidős és wellness tevékenységekre, sportrendezvények részvételi díjára, fürdők és élményparkok igénybevételére, belvízi séta és kirándulóhajókra, idegenvezetésre, sportpályák bérlésére, uszodabelépőre és -bérletre, sportegyesületi tagságra, sportés szabadidős képzésre, sporteszköz kölcsönzésre és belföldi szálláshely szolgáltatásra használhatják fel.

50 ezer elfogadóhely:bőséges a választék, télen is

A SZÉP kártyát közel 50 ezer helyen tudjuk felhasználni - olyan szolgáltatásokért is fizethetünk vele, amikre sokan nem is gondolnának. Sokaknak ugyanis a SZÉP kártya a nyaralást jelenti: strandolást a Balaton partján, fürdőzést Miskolctapolcán vagy Hajdúszoboszlón, kirándulást a Mátrában. Pedig az egyik legkedveltebb béren kívüli juttatás számos felhasználási lehetőséget kínál télen is. A szolgáltatók pedig évről-évre nagyobb számban fogadják a SZÉP kártyával érkező vendégeket, a leghidegebb hónapokban is.


A téli sportok szerelmesei számára jó hír, hogy a közelgő síszezonban a hazai sí-és szánkópályák többségébe vásárolhatnak belépőt SZÉP kártyájukkal. Az egyik legkedveltebb hazai sí-centrumban, Eplényben például SZÉP kártyával lehet fizetni a síjegyekért/bérletekért, sőt, a síoktatásért is. Természetesen a hazai jégpályák többsége is elfogadja az utalványt, így a korcsolyázók is bőséges választékkal és kínálattal találkozhatnak. A túrázókat, kirándulókat is számtalan lehetőség várja: a hegyek, a téli természet ilyenkor is tartogatnak meglepetéseket, a kulcsos házak, falusi szálláshelyek (amelyek közül egyre több a fűtött) alacsony áraik mellett SZÉP kártya elfogadásukról is ismertek.

Hány hosszú hétvége lesz jövőre, mi maradt az idei évre? - KATTINTS!

Sok olyan extrém sportot találhatunk, amelyek télen, a hideg időben sem állnak le: kevesen tudják, hogy kalandparkok belépőit is fizethetik SZÉP kártyájukkal, de akár erdei kalandtúrákra, terepjárózásra, quadozásra, vagy akár off road vezetésre is felhasználhatják a juttatást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az élet télen sem áll le

Természetesen azoknak is számtalan lehetőség áll rendelkezésére, akik a hideg elől egy kellemes wellness-hotelbe, fedett aquaparkba, vagy termálvizes fürdőbe menekülnek. A több tízezer elfogadóhely között ugyanis szinte az összes hazai fürdő megtalálható, így az egész évben nyitva tartók - például Gyula, Hajdúszoboszló, Hévíz - is. A wellness hotelek a párok, családok számára egyaránt kikapcsolódást, pihenést jelentenek, legyen szó romantikus hétvégéről, vagy hosszabb kikapcsolódásról a téli szünetben - ilyenkor sok szálloda különleges csomagokkal csábítja az utazókat.

Sokak számára az őszi, téli időszak egyet jelent a kulturális pezsgéssel, szellemi feltöltődéssel. Számukra jó hír, hogy a zenei rendezvényekre, színházi előadásokra is vásárolhatnak jegyet, bérletet SZÉP kártyával, a szabadidő alszámláról.

Kártyánkkal vásárolhatunk koncertjegyeket, legyen szó könnyű-vagy komolyzenéről, például a Művészetek Palotájába, vagy a Papp László Budapest Sportarénába. Ugyanakkor természetesen a színház- rajongók is nyernek a SZÉP kártyával: a legtöbb hazai teátrum is elfogadja az utalványt, sőt, sok magyar múzeum is várja a kártyával érkező látogatókat.

Az ősszel, télen is népszerű fesztiválok is várják a SZÉP kártyávall érkező látogatókat, legközelebb például a tihanyi Garda fesztiválra (november 16-17.) vásárolhatunk belépőket, de akár a fiatalok körében népszerű, a téli sportokról és a könnyűzenéről szóló Fridge Fesztivál jegyeit is megválthatjuk SZÉP kártyánkkal.

Fontos tudni, hogy a SZÉP kártya használatáról télen sem kell számlát kérnünk, nem kell elszámolnunk vele utólag a munkáltatóknál. A kártya terhére természetesen kifizethetjük családtagjaink vagy barátaink belépőjét, számláját is, amennyiben azt jelezzük az elfogadóhely felé, illetve mi is jelen vagyunk a szolgáltatás igénybevételénél. A SZÉP kártya sem a munkaadók, sem a dolgozók számára nem jár semmiféle többletköltséggel.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm