Keveset költenek a turisták magyarországon

2013. augusztus 5. 09:35

Hiába olcsók - a legtöbb uniós tagországhoz képest - szállodáink és vendéglátóhelyeink mégsem özönlenek a turisták Magyarországra. Bár a beutazó turizmus valamelyest növekedett az elmúlt időben, ennek ellenére sokakat visszatart az országunk meglátogatásától a rólunk megjelentő számos negatív sajtóhír. Főleg a jól fizető üzleti és kongresszusi turisták maradtak el, de a falusi turizmusunk is visszaesett.

Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: a Malév csődje alaposan átrendezte a hazai idegenforgalmi piacot, főleg a beutazó turizmus alakult át jelentős mértékben. Erőteljesen megnövekedett a keveset költő turisták száma, de a szállodák is arról panaszkodnak, hogy a bevételeik nem érik el a 2008-as szintet, vagy ekörül stagnálnak - mondta Molnár Gabriella. Ez arra utal, hogy a diszkont légitársaságokkal érkező turisták elsősorban az olcsó szálláshelyeket keresik, és az éttermekben alig költenek, ehelyett az élelmiszereket inkább az üzletekben, szuper-, vagy hipermarketekben vásárolják meg.

Főleg a konferencia-szervező irodák vannak bajban, mert a korábbi évekhez képest jóval kevesebb konferenciát rendeznek Magyarországon.

A szakember beszélt arról is, hogy bár az elmúlt időszakban 5-10 százalékkal csökkent a Németországból érkező turisták száma, de azért még mindig ez a legnagyobb küldőország. Egyre kevesebb viszont az onnan érkező buszos turistacsoport. Viszont folyamatosan nő a környező országokból érkezők száma, a csehek, lengyelek, szlovákok, ukránok, románok, de még a britek is viszonylag sokan látogatnak hozzánk.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem