-1 °C Budapest

Keveset költenek a turisták magyarországon

2013. augusztus 5. 09:35

Hiába olcsók - a legtöbb uniós tagországhoz képest - szállodáink és vendéglátóhelyeink mégsem özönlenek a turisták Magyarországra. Bár a beutazó turizmus valamelyest növekedett az elmúlt időben, ennek ellenére sokakat visszatart az országunk meglátogatásától a rólunk megjelentő számos negatív sajtóhír. Főleg a jól fizető üzleti és kongresszusi turisták maradtak el, de a falusi turizmusunk is visszaesett.

Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: a Malév csődje alaposan átrendezte a hazai idegenforgalmi piacot, főleg a beutazó turizmus alakult át jelentős mértékben. Erőteljesen megnövekedett a keveset költő turisták száma, de a szállodák is arról panaszkodnak, hogy a bevételeik nem érik el a 2008-as szintet, vagy ekörül stagnálnak - mondta Molnár Gabriella. Ez arra utal, hogy a diszkont légitársaságokkal érkező turisták elsősorban az olcsó szálláshelyeket keresik, és az éttermekben alig költenek, ehelyett az élelmiszereket inkább az üzletekben, szuper-, vagy hipermarketekben vásárolják meg.

Főleg a konferencia-szervező irodák vannak bajban, mert a korábbi évekhez képest jóval kevesebb konferenciát rendeznek Magyarországon.

A szakember beszélt arról is, hogy bár az elmúlt időszakban 5-10 százalékkal csökkent a Németországból érkező turisták száma, de azért még mindig ez a legnagyobb küldőország. Egyre kevesebb viszont az onnan érkező buszos turistacsoport. Viszont folyamatosan nő a környező országokból érkezők száma, a csehek, lengyelek, szlovákok, ukránok, románok, de még a britek is viszonylag sokan látogatnak hozzánk.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?