3 °C Budapest

Ezeket a tengerpartokat mindenképp kerüld el idén nyáron

Pénzcentrum
2013. május 25. 16:02

Most már csak a napfény és a nyárias meleg hiányzik, ugyanis az európai tavak és a földrészt körülvevő tengerek vízminősége csaknem mindenütt lehetővé teszi a fenntartás nélküli fürdőzést. Az Európai Unió környezetvédelmi intézetének vízminőség-ellenőrző tanulmánya ezúttal is kitűnő bizonyítványt állított ki Németországnak - derül ki az InfoRádió összefoglalójából.

Csaknem valamennyi német tó és folyó, valamint az ország északi határát képező Balti-, illetve Északi-tenger vízminősége teljesen megfelel az Európai Unió környezetvédelemi intézete által támasztott követelményeknek. A Koppenhágában működő intézet idei felmérésében megelégedéssel állapította meg, hogy a 27 uniós ország illetékes intézményei derekasan teljesítik feladatukat, mert a belvizek és tengerek gyakorlatilag tisztának minősíthetők.

Az észak-németországi strandok közül csaknem valamennyi vízminőségét kiválónak találták az intézet ellenőrei, a belvizek közül pedig a bajorországi folyók, valamint tavak tisztaságát emelték ki a leginkább. Úgy ítélték meg, komolyan javult a Földközi-tenger állapota is.


A rangsorolás élvonalában találjuk a ciprusi, görögországi, máltai és horvátországi strandokat. Nem kívánatos viszont fürödni a belga tengerparton, holott egykor Ostende az egyik legelegánsabb európai üdülőhelynek számított. Mindez alighanem összefügg az egyik legforgalmasabb európai víziút, a La Manche csatorna szennyezettségével, mert az Európai Unió környezetvédelmi intézetének jelentése szerint csak fenntartással lehet fürödni Spanyol- és Franciaország, valamint Belgium és Hollandia óceáni strandjain.

A Balaton vízminőségét jónak találta a felmérés.

NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm