27 °C Budapest

Ezeket a tengerpartokat mindenképp kerüld el idén nyáron

Pénzcentrum
2013. május 25. 16:02

Most már csak a napfény és a nyárias meleg hiányzik, ugyanis az európai tavak és a földrészt körülvevő tengerek vízminősége csaknem mindenütt lehetővé teszi a fenntartás nélküli fürdőzést. Az Európai Unió környezetvédelmi intézetének vízminőség-ellenőrző tanulmánya ezúttal is kitűnő bizonyítványt állított ki Németországnak - derül ki az InfoRádió összefoglalójából.

Csaknem valamennyi német tó és folyó, valamint az ország északi határát képező Balti-, illetve Északi-tenger vízminősége teljesen megfelel az Európai Unió környezetvédelemi intézete által támasztott követelményeknek. A Koppenhágában működő intézet idei felmérésében megelégedéssel állapította meg, hogy a 27 uniós ország illetékes intézményei derekasan teljesítik feladatukat, mert a belvizek és tengerek gyakorlatilag tisztának minősíthetők.

Az észak-németországi strandok közül csaknem valamennyi vízminőségét kiválónak találták az intézet ellenőrei, a belvizek közül pedig a bajorországi folyók, valamint tavak tisztaságát emelték ki a leginkább. Úgy ítélték meg, komolyan javult a Földközi-tenger állapota is.


A rangsorolás élvonalában találjuk a ciprusi, görögországi, máltai és horvátországi strandokat. Nem kívánatos viszont fürödni a belga tengerparton, holott egykor Ostende az egyik legelegánsabb európai üdülőhelynek számított. Mindez alighanem összefügg az egyik legforgalmasabb európai víziút, a La Manche csatorna szennyezettségével, mert az Európai Unió környezetvédelmi intézetének jelentése szerint csak fenntartással lehet fürödni Spanyol- és Franciaország, valamint Belgium és Hollandia óceáni strandjain.

A Balaton vízminőségét jónak találta a felmérés.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?