20 °C Budapest

Menekültek a vendégek a legendás magyar fürdőből?

Pénzcentrum
2013. május 15. 14:03

Szemtanúk szerint több vendég sietve és csalódottan hagyta el az elmúlt napokban az egyedülálló miskolctapolcai Barlangfürdőt.

A beszámolók szerint volt olyan vendég, aki 200 kilométerről érkezett Miskolcra, kimondottan a legendás fürdő kedvéért, mégis gyorsan távozott. A boon.hu hírportál információi szerint a gondot az jelentette, hogy sokan túl hidegnek találták a Barlangfürdő vizét. Voltak, akik emiatt megpróbálták visszakérni belépőjegyük árát - sikertelenül.

A lapnak Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs igazgatója elmondta: az egyedülálló miskolctapolcai Barlangfürdő természetes barlangjárataiban a termálvíz a megszokott 28-29 C fokos. A termál medence vízhőmérséklete jelenleg 35 fok helyett 30-31 fokos, amit műszaki jellegű probléma idézett elő, ennek elhárításán dolgoznak. Helyette három másik, a Csillag, a Római terem valamint az egyik kisebb, Újbarlang teremnek is nevezett medence vizét magasabb hőfokra, 35,5 fokra fűtik fel, vagyis egy helyett három melegebb vizű medencével gondoskodik a Barlangfürdő vendégeiről. Erről a Barlangfürdőbe érkező vendégeket is tájékoztatják, kihelyezett plakátokon.

A változásról sem a fürdő honlapja, sem hivatalos Facebook-oldala nem tájékoztat. A belépők árát ugyanakkor pont májustól emelték: a felnőtt alapjegy 2350 forintba kerül, a szaunaparkba további 990 forintért válthatunk belépőt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?