21 °C Budapest

Menekültek a vendégek a legendás magyar fürdőből?

Pénzcentrum
2013. május 15. 14:03

Szemtanúk szerint több vendég sietve és csalódottan hagyta el az elmúlt napokban az egyedülálló miskolctapolcai Barlangfürdőt.

A beszámolók szerint volt olyan vendég, aki 200 kilométerről érkezett Miskolcra, kimondottan a legendás fürdő kedvéért, mégis gyorsan távozott. A boon.hu hírportál információi szerint a gondot az jelentette, hogy sokan túl hidegnek találták a Barlangfürdő vizét. Voltak, akik emiatt megpróbálták visszakérni belépőjegyük árát - sikertelenül.

A lapnak Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs igazgatója elmondta: az egyedülálló miskolctapolcai Barlangfürdő természetes barlangjárataiban a termálvíz a megszokott 28-29 C fokos. A termál medence vízhőmérséklete jelenleg 35 fok helyett 30-31 fokos, amit műszaki jellegű probléma idézett elő, ennek elhárításán dolgoznak. Helyette három másik, a Csillag, a Római terem valamint az egyik kisebb, Újbarlang teremnek is nevezett medence vizét magasabb hőfokra, 35,5 fokra fűtik fel, vagyis egy helyett három melegebb vizű medencével gondoskodik a Barlangfürdő vendégeiről. Erről a Barlangfürdőbe érkező vendégeket is tájékoztatják, kihelyezett plakátokon.

A változásról sem a fürdő honlapja, sem hivatalos Facebook-oldala nem tájékoztat. A belépők árát ugyanakkor pont májustól emelték: a felnőtt alapjegy 2350 forintba kerül, a szaunaparkba további 990 forintért válthatunk belépőt.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?