28 °C Budapest

Trolivezetőket küldenek el a BKV-tól

2013. január 23. 09:30

Több lépcsőben mintegy 20 trolibusz-járművezetőnek mond fel a BKV Zrt., miután a régi szovjet trolibuszok január elsejei forgalomból kivonása óta kevesebb járművet közlekedtetnek a vonalakon - írja a Népszava.

A lap úgy tudja, elkerülendő a csoportos létszámleépítéshez kapcsolódó kötöttségeket, a BKV öt fős csoportokban tervezi a létszámleépítést.

Ugyan a 30-34 éves ZIU-típusú trolik selejtezése indokolt volt, az év eleje óta a hálózat összteljesítménye csökkent, mivel kevesebb trolibusz közlekedik a vonalakon. A szolgáltatást megrendelő a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a bejelentéskor inkább azt hangsúlyozta, hogy a ZIU-k kivonásával korszerűsödik és fiatalodik a járműpark, ám azt már kevésbé, hogy ez a követési idők két-három perces növekedéséhez vezet.

Jelenleg ugyanis nincs annyi jármű, hogy tartani tudják a korábban megszokott menetrendet. A nyolc MAN-típusú jármű - például a honosítás, vizsgáztatás elhúzódása miatt - még nem kész arra, hogy utasokat szállítson, illetve tíz Ikarus felújítása is csúszik.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?