17 °C Budapest

Trolivezetőket küldenek el a BKV-tól

2013. január 23. 09:30

Több lépcsőben mintegy 20 trolibusz-járművezetőnek mond fel a BKV Zrt., miután a régi szovjet trolibuszok január elsejei forgalomból kivonása óta kevesebb járművet közlekedtetnek a vonalakon - írja a Népszava.

A lap úgy tudja, elkerülendő a csoportos létszámleépítéshez kapcsolódó kötöttségeket, a BKV öt fős csoportokban tervezi a létszámleépítést.

Ugyan a 30-34 éves ZIU-típusú trolik selejtezése indokolt volt, az év eleje óta a hálózat összteljesítménye csökkent, mivel kevesebb trolibusz közlekedik a vonalakon. A szolgáltatást megrendelő a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a bejelentéskor inkább azt hangsúlyozta, hogy a ZIU-k kivonásával korszerűsödik és fiatalodik a járműpark, ám azt már kevésbé, hogy ez a követési idők két-három perces növekedéséhez vezet.

Jelenleg ugyanis nincs annyi jármű, hogy tartani tudják a korábban megszokott menetrendet. A nyolc MAN-típusú jármű - például a honosítás, vizsgáztatás elhúzódása miatt - még nem kész arra, hogy utasokat szállítson, illetve tíz Ikarus felújítása is csúszik.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?