8 °C Budapest

Figyelem! Ezért zárják le vasárnap fél Budapestet

Pénzcentrum
2012. szeptember 7. 15:56

Szeptember 9-én, vasárnap tartják a BSI 27. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaratont és a Ligetkör futóversenyt. A sportesemények idején a Városliget környékén és a belvárosban is lezárásokra kell számítani, valamint több tömegközlekedési járat útvonala is módosul.

A félmaraton mezőnye vasárnap 9:00-kor indul a következő útvonalon:

Olof Palme sétány - Hősök tere -Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi István tér - Lánchíd - Clark Ádám tér - Fő utca - Jégverem utca - Bem rakpart - Halász utcai lehajtó dél felé - Budai alsó rakpart - Petőfi híd déli lehajtó - Műegyetem rakpart - Szent Gellért tér -Szabadság híd - Fővám tér - Sóház utca - Csarnok tér - Pesti alsó rakpart - fordító (a Dráva utcai felhajtó előtt) - Pesti alsó rakpart - Szent István parki felhajtó - Szent István park -Újpesti rakpart - Jászai Mari tér - Széchenyi rakpart - Balassi Bálint utca - Szalay utca - Kossuth Lajos tér - Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Nyugati téri felüljáró - Váci út - Ferdinánd híd alatt - Lehel utca - Dózsa György út - Hősök tere - Olof Palme sétány.

A Ligetkörön a futók 12:15-kor indulnak a következő útvonalon:

Olof Palme sétány - Hősök tere - Kós Károly sétány - Városligeti körút - Felvonulási tér - Dvorzsák sétány - Olof Palme sétány.

A futóversenyek ideje alatt a következő szakaszokon kell lezárásokra számítani:

  • 8:50 és 9:15, illetve 9:30 és 11:35 között a Hősök terén;
  • 8:50 és 9:40 között az Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi István tér - Lánchíd útvonalon teljes zárás, amelynek folyamatos feloldására a Hősök tere felől a mezőny elhaladását követően lehet számítani;
  • 8:00 és 10:00 között a budai alsó rakparton a Margit híd és a Petőfi híd között teljes zárásra kerül sor;
  • 9:20 és 10:20 között a Szabadság hidat zárják le a forgalom elől;
  • 7:00 és 11:00 között a pesti alsó rakparton kell teljes zárásra számítani;
  • 9:30 és 11:20 között a Nyugati téri felüljárón teljes szélességben, a Váci úton a Nyugati tértől a Ferdinánd hídig, illetve a Bajcsy Zsilinszky úton azt Alkotmány utcától a Nyugati térig teljes zárásra kell számítani;
  • 9:55 és 11:30 között a Dózsa György úton a Lehel utca és a Hősök tere közötti szakaszt zárják le.

Változások a közösségi közlekedésben

2-es villamos: A 2-es villamosok 9:40 és 11 óra között Közvágóhíd H - Kossuth Lajos tér M között közlekednek, kimarad a Szalay utca megálló és a Jászai Mari tér végállomás. 9:30 és 10:15 óra között a Közraktár utcánál a mezőny elhaladásáig várakozásra kényszerülhetnek.

4-es és 6-os villamosok: A 4-es és a 6-os villamosok forgalmában 9:06 és 9:25 között néhány perces akadályozás lehetséges.

16-os és 105-ös autóbuszok: A 16-os és 105-ös autóbuszok 8:50 és 9:40 között, a Lánchíd zárása idején az Erzsébet hídon át közlekednek.

  • A buszok a Deák Ferenc tér M felé a Clark Ádám tértől a Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca -Krisztina körút - Döbrentei tér - Erzsébet híd - Szabad sajtó út - Ferenciek tere - Kossuth Lajos utca - Rákóczi út - a Vas utcai Uránia végállomás - Gyulai Pál utca - Rákóczi út -Károly körút - Deák Ferenc tér M útvonalon haladnak. Kimaradnak a Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér M megállók. Ideiglenes megállóhelyek: Szarvas tér (a 86-os busz megállóhelye), Döbrentei tér (az 5-ös, a 178-as, a 86-os buszok megállóhelye), a Ferenciek tere M (az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 173-as, a 173E jelzésű, a 178-as buszok megállóhelye), az Astoria M (az 5-ös, a 7-es, a 173-as, a 178-as buszok Keleti pu. irányú megállóhelye), az Uránia (az 5-ös, a 7-es, a 173-as buszok Keleti pu. irányú megállóhelye), a Deák Ferenc tér M (a 109-es buszok Óbuda irányú megállója), illetve a Deák Ferenc tér M végállomás (a 109-es Kőbánya-alsó vasútállomás irányú megállója).
  • A buszok a budai végállomásuk felé a Deák Ferenc tér - Károly körút - Kossuth Lajos utca - Ferenciek tere - Szabad sajtó út - Erzsébet híd - Szarvas tér - jobbra Apród utca - Ybl Miklós tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér útvonalon haladnak. Kimaradnak a Deák Ferenc tér M, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállók. Ideiglenes megállóhelyek: a Deák Ferenc tér M (a 109-es busz megállóhelye a Városháza park oldalán), a Ferenciek tere M (a 7-es buszok megállója), az Erzsébet híd, budai hídfő (a 8-as, a 112-es buszok megállója), valamint az Ybl Miklós tér (a 86-os buszok megállója).

 

  • A 105-ös buszok 8:30 és 11:30 között megosztott útvonalon közlekednek, a Gyöngyösi utca M és a Mexikói út M, valamint az Apor Vilmos tér és a Deák Ferenc tér M között. Az Apor Vilmos tér felé kimaradó megállók a Vágány utca, a Dózsa György út, a Hősök tere M, a Bajza utca, a Kodály körönd M, az Oktogon M, az Opera M, a Bajcsy-Zsilinszky út M, a Gyöngyösi utca M irányában pedig a Deák Ferenc tér M, a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Kodály körönd M, a Bajza utca M, a Hősök tere M, a Szabolcs utca és a Lehel utca megálló.

19-es és 41-es villamosok: A 19-es és a 41-es villamosok 8:50 és 9:30 között rövidített útvonalon, a Kelenföldi pályaudvar, illetve Kamaraerdei Ifjúsági Park felől a Clark Ádám térig járnak.

20E, 30-as, 30A és 230-as autóbuszok: A 20E, a 30-as, a 30A jelzésű és a 230-as buszok 8:50 és 11:30 között módosított útvonalon közlekednek.

  • Újpest felé: a Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Erzsébet királyné útja - Hungária körút - felüljáró - Reitter Ferenc utca útvonalon. Kimarad a Damjanich utca, a Hősök tere M, a Vágány utca és a Róbert Károly körút megálló. Ideiglenes megállók: Ajtósi Dürer sor (30-as busz megállóhelye), Zichy Géza utca (74-es troli megállóhelye), Hermina út (a 72-es és a 74-es trolik megállóhelye), Erzsébet királyné útja (a 70-es troli megállóhelye), Kacsóh Pongrác út (a 901-es busz megállóhelye) és a Reitter Ferenc utca (a 32-es busz megállóhelye).
  • A Keleti pályaudvar felé: Reitter Ferenc utca - Mór utca - Szent László út - Vágány utca - felüljáró - Hungária körút - Erzsébet királyné útja - Hermina út - Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út útvonalon. Kimaradó megállóhelyek: Dózsa György út, Hősök tere, Benczúr utca, Damjanich utca és Dembinszky utca. Ideiglenes megállóhelyek: Kacsóh Pongrác út (a 901-es busz megállóhelye), Hermina út (a 70-es troli megállóhelye), Ajtósi Dürer sor (a 74-es troli megállóhelye), Zichy Géza utca (a 74-es troli megállóhelye), István utca (a 79-es troli megállóhelye).

47-es és 49-es villamosok: A 47-es és a 49-es villamosok 9:30 és 10:30 között a Szabadság híd zárásakor a Batthyány tér M végállomásra viszik az utasokat a 19-es és 41-es vonalán.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

70-es trolibusz: A 70-es trolibuszok 6:00 és 13:30 között mindkét irányban módosított, az Erzsébet királyné útja - Hermina út - Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út - Damjanich utca útvonalon haladnak. Kimarad az Olof Palme sétány és a Dvoøák sétány megálló.

72-es trolibusz: A 72-es trolibuszok 9:30 és 11:30 között a Dózsa György út zárása miatt nem közlekednek.

75-ös trolibusz: A 75-ös trolibuszok 6:00 és 13:30 között az Olof Palme sétány zárása miatt módosított útvonalon közlekednek.

  • A Jászai Mari tér (Budai Nagy Antal utca) felé a Stefánia út - Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Gundel Károly út útvonalon járnak. Kimarad a Zichy Géza utca, az 56-osok tere, a Dvoøák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megálló. Ideiglenes megállóhelyek: Ajtósi Dürer sor (a Stefánia úton az Ajtósi Dürer sor előtt), Hermina út (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Erzsébet királyné útja (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Bethesda utca (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Széchenyi fürdő M (a 72-es troli megállóhelye) és Állatkert (a 72-es troli megállóhelye).
  • A Puskás Ferenc Stadion M felé a Dózsa György út és a Hősök tere zárása miatt a Jászai Mari tér végállomás és a Rottenbiller utca között a 76-os vonalán (Hollán Ernő utca - Csanády utca - Lehel tér - Ferdinánd híd - Izabella utca -Dohány utca - István út) közlekednek, az eredeti útvonalukra az Ajtósi Dürer sornál térnek vissza. Kimaradó megállóhelyek: Ipoly utca, Vág utca, Dráva utca, Dózsa György út M, Kassák Lajos utca, Lehel utca, Szabolcs utca, Hősök tere M, Benczúr utca, Damjanich utca és Ajtósi Dürer sor. Ideiglenes megállók: Hegedűs Gyula utca (a 76-os troli megállóhelye), Lehel tér M, (a 76-os troli megállóhelye), Izabella utca (a 73-as és 76-os trolik megállóhelye), Andrássy út (Vörösmarty utca) (a 73-as és 76-os trolik megállóhelye), Király utca (a 73-as és 76-os trolik megállóhelye), Wesselényi utca (a 73-as és 76-os trolik megállóhelye), Rottenbiller utca (a 73-as, 74-es és 76-os trolik megállóhelye), Nefelejcs utca (a 74-es troli megállóhelye) és Dózsa György út (a 74-es troli megállóhelye).

79-es trolibusz: A 79-es trolibuszok 6:00 és 8:30 óra között, majd 11:30 és 13:30 között az Olof Palme sétány zárása miatt módosított útvonalon közlekednek. A Dózsa György út M (Váci út) felé az István utca - Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Gundel Károly út útvonalon haladnak. Kimarad a Dvoøák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megálló. Ideiglenes megállók: Ajtósi Dürer sor (a 75-ös troli megállóhelye a Puskás Ferenc Stadion felé), Zichy Géza utca (a 74-es, 75-ös trolik megállóhelye), Hermina út (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Erzsébet királyné útja (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Bethesda utca (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Széchenyi fürdő M (a 72-es troli megállóhelye) és Állatkert (a 72-es troli megállóhelye).

A 79-es trolibuszok 8:30 és 11:30 között nem közlekednek.

86-os autóbusz: A 86-os autóbuszok 9:00 és 9:40 között a Clark Ádám tér és a Fő utca zárása miatt módosított útvonalon közlekednek.

  • Újbuda, Függetlenségi park felé a Fő utcától a Csalogány utca - Széna tér - Széll Kálmán tér - Krisztina körút - Attila út - Dózsa György tér - Krisztina körút - Döbrentei tér útvonalon járnak. Kimarad a Batthyány tér M+H, a Szilágyi Dezső tér, a Clark Ádám tér és a Szarvas tér megálló. Ideiglenes megállók: Csalogány utca (a Medve utca után), Széll Kálmán tér M (a 39-es busz megállóhelye), Széll Kálmán tér (Csaba utca) (az 5-ös, 39-es buszok megállóhelye), Körmöci utca (az 5-ös busz megállóhelye), Korlát utca (az 5-ös buszmegállóhelye), Mikó utca (az 5-ös busz megállóhelye), Alagút utca (az 5-ös, 178-as buszok megállóhelye) és Dózsa György tér (az 5-ös, 178-as buszok megállóhelye).
  • Óbuda, Bogdáni út felé a Döbrentei tértől az Attila út - Vérmező út - Margit körút - Bem József utca - Bem József tér - Bem rakpart útvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Ybl Miklós tér, Clark Ádám tér, Halász utca és Batthyány tér M+H. Ideiglenes megállóhelyek: Szarvas tér (az 5-ös, 178-as buszok megállóhelye), Dózsa György tér (az 5-ös, 178 buszok megállóhelye), Alagút utca (az 5-ös busz megállóhelye), Korlát utca (az 5-ös busz megállóhelye), Körmöci utca (az 5-ös busz megállóhelye), Széll Kálmán tér M (a 39-es busz megállója a Vérmező úton), Széna tér (a 960-as busz megállóhelye) és Mechwart liget (a villamospótló autóbusz megállóhelye).

109-es autóbusz: A 109-es autóbuszokat 9:00 és 9:30 között, az Andrássy út és a József Attila utca zárásakor Kőbánya felől csak a Deák Ferenc tér M megállóig, Óbuda felől pedig csak az Arany János utca M megállóig közlekedik. A két megálló között az M3-as metróval közlekedhetnek utasaink.

115-ös autóbusz: A 115-ös autóbuszok 9:00 és 9:30 között a József Attila utca zárása miatt megosztva, két szakaszon közlekednek, a Deák Ferenc tér M és a Boráros tér H (Közraktár utca), illetve a Kossuth Lajos tér M és az Árpád híd M között. A buszok megállnak az ideiglenesen létesített Deák Ferenc tér M (109-es busz Kőbánya irányú megállóhelye) és Astoria M (109-es busz megállóhelye) megállóhelyen. Az Árpád híd M felé kimarad az Erzsébet tér, a Hercegprímás utca és Hold utcai megálló, a Boráros tér H felé a Széchenyi utca, a Zrínyi utca, a Szende Pál utca, a Petőfi tér és a Fővám tér megálló.

9:45 és 11:15 között az Alkotmány utca zárása miatt módosított útvonalon járnak. A Boráros tér H (Közraktár utca) felé a Pannónia utca - Szent István körút - Nyugati tér - Teréz körút - Podmaniczky utca - Kálmán Imre utca - Kozma Ferenc utca - Báthory utca - Vértanúk tere útvonalon haladnak. Kimarad a Szent István körút és a Markó utca megálló. Ideiglenes megállók: a Nyugati pályaudvar M (923-as busz megállóhelye), a Bajcsy-Zsilinszky út (70-es, 78-as trolik megállóhelye) és a Honvéd utca (70-es, 78-as trolik megállóhelye). Az Árpád híd felé a buszok az Arany János utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca -Teréz körút - Nyugati tér - Szent István körút - Hegedűs Gyula utca útvonalon járnak. Kimarad a Hold utca, a Kossuth Lajos tér M és a Markó utca megálló. Ideiglenes megállók: Arany János utca M (a 109-es busz megállóhelye), Podmaniczky utca (a 72-es, 73-as trolik, 109-es busz megállóhelye), Nyugati pályaudvar M (a 923-as busz megállóhelye).

9: 30 és 10:30 között a Fővám tér részleges lezárása miatt a Boráros tér H (Közraktár utca) felé a Fővám téri megállót a hídfőhöz helyezik át.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem