18 °C Budapest

Figyelem! Ezért zárják le vasárnap fél Budapestet

Pénzcentrum
2012. szeptember 7. 15:56

Szeptember 9-én, vasárnap tartják a BSI 27. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaratont és a Ligetkör futóversenyt. A sportesemények idején a Városliget környékén és a belvárosban is lezárásokra kell számítani, valamint több tömegközlekedési járat útvonala is módosul.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A félmaraton mezőnye vasárnap 9:00-kor indul a következő útvonalon:

Olof Palme sétány - Hősök tere -Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi István tér - Lánchíd - Clark Ádám tér - Fő utca - Jégverem utca - Bem rakpart - Halász utcai lehajtó dél felé - Budai alsó rakpart - Petőfi híd déli lehajtó - Műegyetem rakpart - Szent Gellért tér -Szabadság híd - Fővám tér - Sóház utca - Csarnok tér - Pesti alsó rakpart - fordító (a Dráva utcai felhajtó előtt) - Pesti alsó rakpart - Szent István parki felhajtó - Szent István park -Újpesti rakpart - Jászai Mari tér - Széchenyi rakpart - Balassi Bálint utca - Szalay utca - Kossuth Lajos tér - Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Nyugati téri felüljáró - Váci út - Ferdinánd híd alatt - Lehel utca - Dózsa György út - Hősök tere - Olof Palme sétány.

A Ligetkörön a futók 12:15-kor indulnak a következő útvonalon:

Olof Palme sétány - Hősök tere - Kós Károly sétány - Városligeti körút - Felvonulási tér - Dvorzsák sétány - Olof Palme sétány.

A futóversenyek ideje alatt a következő szakaszokon kell lezárásokra számítani:

 • 8:50 és 9:15, illetve 9:30 és 11:35 között a Hősök terén;
 • 8:50 és 9:40 között az Andrássy út - József Attila utca - Széchenyi István tér - Lánchíd útvonalon teljes zárás, amelynek folyamatos feloldására a Hősök tere felől a mezőny elhaladását követően lehet számítani;
 • 8:00 és 10:00 között a budai alsó rakparton a Margit híd és a Petőfi híd között teljes zárásra kerül sor;
 • 9:20 és 10:20 között a Szabadság hidat zárják le a forgalom elől;
 • 7:00 és 11:00 között a pesti alsó rakparton kell teljes zárásra számítani;
 • 9:30 és 11:20 között a Nyugati téri felüljárón teljes szélességben, a Váci úton a Nyugati tértől a Ferdinánd hídig, illetve a Bajcsy Zsilinszky úton azt Alkotmány utcától a Nyugati térig teljes zárásra kell számítani;
 • 9:55 és 11:30 között a Dózsa György úton a Lehel utca és a Hősök tere közötti szakaszt zárják le.

Változások a közösségi közlekedésben

2-es villamos: A 2-es villamosok 9:40 és 11 óra között Közvágóhíd H - Kossuth Lajos tér M között közlekednek, kimarad a Szalay utca megálló és a Jászai Mari tér végállomás. 9:30 és 10:15 óra között a Közraktár utcánál a mezőny elhaladásáig várakozásra kényszerülhetnek.

4-es és 6-os villamosok: A 4-es és a 6-os villamosok forgalmában 9:06 és 9:25 között néhány perces akadályozás lehetséges.

16-os és 105-ös autóbuszok: A 16-os és 105-ös autóbuszok 8:50 és 9:40 között, a Lánchíd zárása idején az Erzsébet hídon át közlekednek.

 • A buszok a Deák Ferenc tér M felé a Clark Ádám tértől a Lánchíd utca - Ybl Miklós tér - Apród utca -Krisztina körút - Döbrentei tér - Erzsébet híd - Szabad sajtó út - Ferenciek tere - Kossuth Lajos utca - Rákóczi út - a Vas utcai Uránia végállomás - Gyulai Pál utca - Rákóczi út -Károly körút - Deák Ferenc tér M útvonalon haladnak. Kimaradnak a Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér M megállók. Ideiglenes megállóhelyek: Szarvas tér (a 86-os busz megállóhelye), Döbrentei tér (az 5-ös, a 178-as, a 86-os buszok megállóhelye), a Ferenciek tere M (az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 173-as, a 173E jelzésű, a 178-as buszok megállóhelye), az Astoria M (az 5-ös, a 7-es, a 173-as, a 178-as buszok Keleti pu. irányú megállóhelye), az Uránia (az 5-ös, a 7-es, a 173-as buszok Keleti pu. irányú megállóhelye), a Deák Ferenc tér M (a 109-es buszok Óbuda irányú megállója), illetve a Deák Ferenc tér M végállomás (a 109-es Kőbánya-alsó vasútállomás irányú megállója).
 • A buszok a budai végállomásuk felé a Deák Ferenc tér - Károly körút - Kossuth Lajos utca - Ferenciek tere - Szabad sajtó út - Erzsébet híd - Szarvas tér - jobbra Apród utca - Ybl Miklós tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér útvonalon haladnak. Kimaradnak a Deák Ferenc tér M, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállók. Ideiglenes megállóhelyek: a Deák Ferenc tér M (a 109-es busz megállóhelye a Városháza park oldalán), a Ferenciek tere M (a 7-es buszok megállója), az Erzsébet híd, budai hídfő (a 8-as, a 112-es buszok megállója), valamint az Ybl Miklós tér (a 86-os buszok megállója).

 

 • A 105-ös buszok 8:30 és 11:30 között megosztott útvonalon közlekednek, a Gyöngyösi utca M és a Mexikói út M, valamint az Apor Vilmos tér és a Deák Ferenc tér M között. Az Apor Vilmos tér felé kimaradó megállók a Vágány utca, a Dózsa György út, a Hősök tere M, a Bajza utca, a Kodály körönd M, az Oktogon M, az Opera M, a Bajcsy-Zsilinszky út M, a Gyöngyösi utca M irányában pedig a Deák Ferenc tér M, a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Kodály körönd M, a Bajza utca M, a Hősök tere M, a Szabolcs utca és a Lehel utca megálló.

19-es és 41-es villamosok: A 19-es és a 41-es villamosok 8:50 és 9:30 között rövidített útvonalon, a Kelenföldi pályaudvar, illetve Kamaraerdei Ifjúsági Park felől a Clark Ádám térig járnak.

20E, 30-as, 30A és 230-as autóbuszok: A 20E, a 30-as, a 30A jelzésű és a 230-as buszok 8:50 és 11:30 között módosított útvonalon közlekednek.

 • Újpest felé: a Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Erzsébet királyné útja - Hungária körút - felüljáró - Reitter Ferenc utca útvonalon. Kimarad a Damjanich utca, a Hősök tere M, a Vágány utca és a Róbert Károly körút megálló. Ideiglenes megállók: Ajtósi Dürer sor (30-as busz megállóhelye), Zichy Géza utca (74-es troli megállóhelye), Hermina út (a 72-es és a 74-es trolik megállóhelye), Erzsébet királyné útja (a 70-es troli megállóhelye), Kacsóh Pongrác út (a 901-es busz megállóhelye) és a Reitter Ferenc utca (a 32-es busz megállóhelye).
 • A Keleti pályaudvar felé: Reitter Ferenc utca - Mór utca - Szent László út - Vágány utca - felüljáró - Hungária körút - Erzsébet királyné útja - Hermina út - Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út útvonalon. Kimaradó megállóhelyek: Dózsa György út, Hősök tere, Benczúr utca, Damjanich utca és Dembinszky utca. Ideiglenes megállóhelyek: Kacsóh Pongrác út (a 901-es busz megállóhelye), Hermina út (a 70-es troli megállóhelye), Ajtósi Dürer sor (a 74-es troli megállóhelye), Zichy Géza utca (a 74-es troli megállóhelye), István utca (a 79-es troli megállóhelye).

47-es és 49-es villamosok: A 47-es és a 49-es villamosok 9:30 és 10:30 között a Szabadság híd zárásakor a Batthyány tér M végállomásra viszik az utasokat a 19-es és 41-es vonalán.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

70-es trolibusz: A 70-es trolibuszok 6:00 és 13:30 között mindkét irányban módosított, az Erzsébet királyné útja - Hermina út - Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út - Damjanich utca útvonalon haladnak. Kimarad az Olof Palme sétány és a Dvoøák sétány megálló.

72-es trolibusz: A 72-es trolibuszok 9:30 és 11:30 között a Dózsa György út zárása miatt nem közlekednek.

75-ös trolibusz: A 75-ös trolibuszok 6:00 és 13:30 között az Olof Palme sétány zárása miatt módosított útvonalon közlekednek.

 • A Jászai Mari tér (Budai Nagy Antal utca) felé a Stefánia út - Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Gundel Károly út útvonalon járnak. Kimarad a Zichy Géza utca, az 56-osok tere, a Dvoøák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megálló. Ideiglenes megállóhelyek: Ajtósi Dürer sor (a Stefánia úton az Ajtósi Dürer sor előtt), Hermina út (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Erzsébet királyné útja (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Bethesda utca (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Széchenyi fürdő M (a 72-es troli megállóhelye) és Állatkert (a 72-es troli megállóhelye).
 • A Puskás Ferenc Stadion M felé a Dózsa György út és a Hősök tere zárása miatt a Jászai Mari tér végállomás és a Rottenbiller utca között a 76-os vonalán (Hollán Ernő utca - Csanády utca - Lehel tér - Ferdinánd híd - Izabella utca -Dohány utca - István út) közlekednek, az eredeti útvonalukra az Ajtósi Dürer sornál térnek vissza. Kimaradó megállóhelyek: Ipoly utca, Vág utca, Dráva utca, Dózsa György út M, Kassák Lajos utca, Lehel utca, Szabolcs utca, Hősök tere M, Benczúr utca, Damjanich utca és Ajtósi Dürer sor. Ideiglenes megállók: Hegedűs Gyula utca (a 76-os troli megállóhelye), Lehel tér M, (a 76-os troli megállóhelye), Izabella utca (a 73-as és 76-os trolik megállóhelye), Andrássy út (Vörösmarty utca) (a 73-as és 76-os trolik megállóhelye), Király utca (a 73-as és 76-os trolik megállóhelye), Wesselényi utca (a 73-as és 76-os trolik megállóhelye), Rottenbiller utca (a 73-as, 74-es és 76-os trolik megállóhelye), Nefelejcs utca (a 74-es troli megállóhelye) és Dózsa György út (a 74-es troli megállóhelye).

79-es trolibusz: A 79-es trolibuszok 6:00 és 8:30 óra között, majd 11:30 és 13:30 között az Olof Palme sétány zárása miatt módosított útvonalon közlekednek. A Dózsa György út M (Váci út) felé az István utca - Ajtósi Dürer sor - Hermina út - Állatkerti körút - Gundel Károly út útvonalon haladnak. Kimarad a Dvoøák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megálló. Ideiglenes megállók: Ajtósi Dürer sor (a 75-ös troli megállóhelye a Puskás Ferenc Stadion felé), Zichy Géza utca (a 74-es, 75-ös trolik megállóhelye), Hermina út (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Erzsébet királyné útja (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Bethesda utca (a 72-es, 74-es trolik megállóhelye), Széchenyi fürdő M (a 72-es troli megállóhelye) és Állatkert (a 72-es troli megállóhelye).

A 79-es trolibuszok 8:30 és 11:30 között nem közlekednek.

86-os autóbusz: A 86-os autóbuszok 9:00 és 9:40 között a Clark Ádám tér és a Fő utca zárása miatt módosított útvonalon közlekednek.

 • Újbuda, Függetlenségi park felé a Fő utcától a Csalogány utca - Széna tér - Széll Kálmán tér - Krisztina körút - Attila út - Dózsa György tér - Krisztina körút - Döbrentei tér útvonalon járnak. Kimarad a Batthyány tér M+H, a Szilágyi Dezső tér, a Clark Ádám tér és a Szarvas tér megálló. Ideiglenes megállók: Csalogány utca (a Medve utca után), Széll Kálmán tér M (a 39-es busz megállóhelye), Széll Kálmán tér (Csaba utca) (az 5-ös, 39-es buszok megállóhelye), Körmöci utca (az 5-ös busz megállóhelye), Korlát utca (az 5-ös buszmegállóhelye), Mikó utca (az 5-ös busz megállóhelye), Alagút utca (az 5-ös, 178-as buszok megállóhelye) és Dózsa György tér (az 5-ös, 178-as buszok megállóhelye).
 • Óbuda, Bogdáni út felé a Döbrentei tértől az Attila út - Vérmező út - Margit körút - Bem József utca - Bem József tér - Bem rakpart útvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Ybl Miklós tér, Clark Ádám tér, Halász utca és Batthyány tér M+H. Ideiglenes megállóhelyek: Szarvas tér (az 5-ös, 178-as buszok megállóhelye), Dózsa György tér (az 5-ös, 178 buszok megállóhelye), Alagút utca (az 5-ös busz megállóhelye), Korlát utca (az 5-ös busz megállóhelye), Körmöci utca (az 5-ös busz megállóhelye), Széll Kálmán tér M (a 39-es busz megállója a Vérmező úton), Széna tér (a 960-as busz megállóhelye) és Mechwart liget (a villamospótló autóbusz megállóhelye).

109-es autóbusz: A 109-es autóbuszokat 9:00 és 9:30 között, az Andrássy út és a József Attila utca zárásakor Kőbánya felől csak a Deák Ferenc tér M megállóig, Óbuda felől pedig csak az Arany János utca M megállóig közlekedik. A két megálló között az M3-as metróval közlekedhetnek utasaink.

115-ös autóbusz: A 115-ös autóbuszok 9:00 és 9:30 között a József Attila utca zárása miatt megosztva, két szakaszon közlekednek, a Deák Ferenc tér M és a Boráros tér H (Közraktár utca), illetve a Kossuth Lajos tér M és az Árpád híd M között. A buszok megállnak az ideiglenesen létesített Deák Ferenc tér M (109-es busz Kőbánya irányú megállóhelye) és Astoria M (109-es busz megállóhelye) megállóhelyen. Az Árpád híd M felé kimarad az Erzsébet tér, a Hercegprímás utca és Hold utcai megálló, a Boráros tér H felé a Széchenyi utca, a Zrínyi utca, a Szende Pál utca, a Petőfi tér és a Fővám tér megálló.

9:45 és 11:15 között az Alkotmány utca zárása miatt módosított útvonalon járnak. A Boráros tér H (Közraktár utca) felé a Pannónia utca - Szent István körút - Nyugati tér - Teréz körút - Podmaniczky utca - Kálmán Imre utca - Kozma Ferenc utca - Báthory utca - Vértanúk tere útvonalon haladnak. Kimarad a Szent István körút és a Markó utca megálló. Ideiglenes megállók: a Nyugati pályaudvar M (923-as busz megállóhelye), a Bajcsy-Zsilinszky út (70-es, 78-as trolik megállóhelye) és a Honvéd utca (70-es, 78-as trolik megállóhelye). Az Árpád híd felé a buszok az Arany János utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Podmaniczky utca -Teréz körút - Nyugati tér - Szent István körút - Hegedűs Gyula utca útvonalon járnak. Kimarad a Hold utca, a Kossuth Lajos tér M és a Markó utca megálló. Ideiglenes megállók: Arany János utca M (a 109-es busz megállóhelye), Podmaniczky utca (a 72-es, 73-as trolik, 109-es busz megállóhelye), Nyugati pályaudvar M (a 923-as busz megállóhelye).

9: 30 és 10:30 között a Fővám tér részleges lezárása miatt a Boráros tér H (Közraktár utca) felé a Fővám téri megállót a hídfőhöz helyezik át.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?