1 °C Budapest

Sziget-kedvezmény a 20 éves óbudaiaknak

Pénzcentrum
2012. július 4. 15:23

Óbuda több projekttel kapcsolódik az augusztusi 20. Sziget fesztiválhoz: a kerület okostelefon-alkalmazásába bekerülnek a Sziget-programok, a fesztiválozóknak túravezetéseket szerveznek, a húszéves óbudai lakosok pedig fél áron vehetik meg a heti bérletet.

"A Sziget és Óbuda között évek óta jó az együttműködés és mindkét fél úgy gondolta, érdemes ezt tovább mélyíteni. A húszéves kerületi lakosok okmányirodai igazolással fél áron vehetik meg a bérletet a fesztiválra, az egyéb kedvezményekhez is szükséges és július 15-ig igényelhető (PayPass) OTP Maestro Fesztiválkártya kiváltásával" - mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Bús Balázs, Óbuda polgármestere arról számolt be, hogy az idei Szigeten jelen lesz az óbudaiak által megálmodott Könyvmegálló, angol nyelvű túravezetéseket szerveznek a kerületi múzeumok és galériák bemutatására, a tavaly indult Óbuda okostelefon-alkalmazás részeként pedig letölthetők lesznek a Szigettel kapcsolatos programok.

"Szeretnénk, ha a fesztiválozókban is erősödne az a kép, hogy Óbuda a kultúra városa. Az óbudai Platán Könyvtárral együttműködésben a Szigeten létesülő Könyvmegállóban, vagyis a mindig nyitva álló, bárki által használható könyvszekrényen magyar és angol nyelven egyaránt fognak olvasnivalót találni az érdeklődők" - fejtette ki Bús Balázs.

Gerendai Károly megemlítette, hogy a az óbudai programlehetőségek azért is fontosak, mert a Sziget egy hete alatt 50 ezer külföldi látogat a fesztiválra, és a felmérések szerint a szigetlakók 97-98 százaléka várost is néz(ne).

Nyírő András, az Óbuda okostelefon-applikáció fejlesztésének vezetője szerint a Sziget fesztivál különleges lehetőséget biztosít az idelátogatók megszólítására, információk

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?