4 °C Budapest

Sziget-kedvezmény a 20 éves óbudaiaknak

Pénzcentrum
2012. július 4. 15:23

Óbuda több projekttel kapcsolódik az augusztusi 20. Sziget fesztiválhoz: a kerület okostelefon-alkalmazásába bekerülnek a Sziget-programok, a fesztiválozóknak túravezetéseket szerveznek, a húszéves óbudai lakosok pedig fél áron vehetik meg a heti bérletet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"A Sziget és Óbuda között évek óta jó az együttműködés és mindkét fél úgy gondolta, érdemes ezt tovább mélyíteni. A húszéves kerületi lakosok okmányirodai igazolással fél áron vehetik meg a bérletet a fesztiválra, az egyéb kedvezményekhez is szükséges és július 15-ig igényelhető (PayPass) OTP Maestro Fesztiválkártya kiváltásával" - mondta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Bús Balázs, Óbuda polgármestere arról számolt be, hogy az idei Szigeten jelen lesz az óbudaiak által megálmodott Könyvmegálló, angol nyelvű túravezetéseket szerveznek a kerületi múzeumok és galériák bemutatására, a tavaly indult Óbuda okostelefon-alkalmazás részeként pedig letölthetők lesznek a Szigettel kapcsolatos programok.

"Szeretnénk, ha a fesztiválozókban is erősödne az a kép, hogy Óbuda a kultúra városa. Az óbudai Platán Könyvtárral együttműködésben a Szigeten létesülő Könyvmegállóban, vagyis a mindig nyitva álló, bárki által használható könyvszekrényen magyar és angol nyelven egyaránt fognak olvasnivalót találni az érdeklődők" - fejtette ki Bús Balázs.

Gerendai Károly megemlítette, hogy a az óbudai programlehetőségek azért is fontosak, mert a Sziget egy hete alatt 50 ezer külföldi látogat a fesztiválra, és a felmérések szerint a szigetlakók 97-98 százaléka várost is néz(ne).

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Nyírő András, az Óbuda okostelefon-applikáció fejlesztésének vezetője szerint a Sziget fesztivál különleges lehetőséget biztosít az idelátogatók megszólítására, információk

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20