16 °C Budapest

Mennyit fizet idén a Sziget Budapestnek?

MTI
2012. március 26. 14:03

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn támogatta Tarlós István főpolgármester előterjesztését a Sziget Kft.-vel kötendő szerződéstervezetről: ez alapján a fesztivál rendezője idén is 50 millió forint plusz áfa közterület-használati díjat fizethet Budapestnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Sziget fesztivál rendezője elfogadta, hogy az Óbudai-sziget közpark területét a tavalyival megegyező mértékű közterület-használati díj ellenében vegyék igénybe, jóllehet a tavalyihoz képest kisebb területre igényelt használatot - szerepel a Fővárosi Közgyűlés által hétfőn elfogadott határozatában, amelyet 29 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett fogadtak el a képviselők.

A dokumentum felidézi, hogy 2011 előtt a fesztivál ingyenesen használta a közterületet, azonban ezt a gyakorlatot a jelenlegi városvezetés tavaly megszüntette. A Fővárosi Önkormányzat idén is 50 millió forint plusz áfa bevételhez jut a ezen a jogcímen.

A Sziget Kft. ezen felül további legalább 100 millió forinttal kompenzálja a Fővárosi Önkormányzatot és a tulajdonában álló cégeket azért, mert a fesztivál ideje alatt a főváros jelentős többletterheket vállal például a tömegközlekedés és más "közösségi igények" területén. A határozat alapján a főváros és a Sziget Kft. március 31-ig aláírja a szerződést.

A 20. Sziget fesztivált idén augusztus 6. és 13. között rendezik meg. Az együttműködési megállapodás tervezete szerint a Sziget fesztivál ideje alatt összesen 560 ezer 115 négyzetméter területen zajlik kulturális, karitatív, vendéglátó, kereskedelmi tevékenység, ebben benne van a közlekedési útvonalak, játszóterek, egyéb zöldterületek mérete is. A megállapodás az Óbudai-sziget területén július 16-tól augusztus 30-ig biztosítja a közterület-használatot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A megállapodás részét képezi a június 2. és július 24. között négy hétvégén át tartó Gyerek Sziget rendezvénysorozatra vonatkozó közterület-használati engedély. A szervezők eddigi bejelentése szerint az idei Sziget fesztiválon koncertet ad mások mellett a Stone Roses, a Hurts, a Placebo, a Korn, a dEUS, a Ministry, Bebel Gilberto, a Ting Tings, az LMFAO és Anna Calvi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?