Itt az OTP és a Sziget nagy bejelentése: féláron a fesztiválra

2012. április 24. 11:07

OTP Maestro PayPass Fesztiválkártya igénylésével 50 százalékos kedvezményt kínál az idei hetijegy árából a Sziget - derült ki a fesztivál, az OTP Bank és a MasterCard mai sajtótájékoztatóján. Fontos újdonság, hogy a korábbi készpénzmentes fizetési rendszerek megtartása mellett idén MasterCard vagy Maestro PayPass kártyával is lehet fizetni a fesztiválon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Májustól a hetijegy árából 50 százalékos kedvezményt kínál a Sziget azoknak a látogatóknak, akik igényelnek OTP Maestro PayPass Fesztiválkártyát - derült ki a Sziget mai sajtótájékoztatóján. A kedvezmény feltétele továbbá, hogy a jelentkezőknek valamilyen módon igazolniuk kell azt is, hogy legalább már három korábbi fesztiválon részt vettek: a feltételek azonban valószínűleg nem jelentenek túl nagy nehézséget, hiszen a rendezvény online felületén például egy korábbi fotóval vagy történettel is lehet ezt igazolni. A kedvezmény azt jelenti, hogy 31 500 forint az ottalvós, 27 500 forint a hazamenős bérlet. Az 50 százalékos csökkentést azok is megkaphatják, akik már megvették belépőjüket - a PayPass kártya igénylése díjmentes.

Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője elmondta: eddig nagyjából 5 millió látogató fordult meg a Szigeten az elmúlt 19 évben, ezért a rendezvény törzslátogatói számára szeretnének kedvezményt adni. Aki az összes Szigeten ott volt, azok - a főszervező szerint- akár ingyen is a 20. fesztivál vendégei lehetnek. Megmaradnak ugyanakkor a korábbi kedvezmények, például az olcsóbb éjszakai belépő is.

A főszervező kiemelte, hogy pozitívan fogadta a piac az elektronikus fizetés bevezetését, ezért döntöttek a kiterjesztése mellett. Gerendai a PayPass-együttműködést részben azzal indokolta, hogy  így könnyebb lesz kiszűrni a jegynepperek működését. A PayPass-szal kiváltott kedvezményes belépők számát a főszervező tízezer körülire becsülte.

Kovács Antal, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese szerint a fiatalok, pályakezdők irányába a továbbiakban is nyit a bank, ezért is fontos a fesztiválokon történő megjelenés. A kártyabirtokos saját személyazonosságának igazolása, a kedvezményes kód és a saját névre szóló bankkártya bemutatásával kapja majd meg a karszalagot - ez nem átruházható, így jelentősen megnehezíti a visszaéléseket is.

Hemberger András, a MasterCard Europe regionális üzleti vezetője elmondta: nem titkolt cél az, hogy minél többen próbálják ki a PayPass érintés nélküli technikáját is. A nyári fesztiválokra PayPass-szal érkezők közvetlenül a kártyához kapcsolódó bankszámlákról költenek, így nem kell külön feltölteni azt a rendezvény termináljain.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?