1 °C Budapest

Csökken a Sziget költségvetése, de nem a programokon spórolnak

Pénzcentrum
2012. május 3. 11:30

"Nem tudjuk felvenni költekezésben a versenyt" - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője, aki elmondta, több százmillió forinttal volt szükséges csökkenteni a rendezvény költségvetését. Gerendai szerint ennek legfőképp gazdasági okai vannak, hiszen míg a nagy versenytársak fesztiválhelyszínein minden tizedik forint kerül az államhoz áfa formájában, addig itthon ez minden negyedik.

A helyzetet nehezíti, hogy a hazai kereslet sem bővült az elmúlt években - hangzott el a sajtótájékoztatón. A szervezők azonban úgy látják, hogy a hazai fellépőkkel és az OTP Bankkal közösen bejelentett akcióval mégis több magyarországi vendég látogathat ki idén a fesztiválra.

"1993-ban még fel sem merült, hogy egyszer a huszadikat fogjuk szervezni, nemrég pedig még azt sem sejtettük, hogy megannyi akadály nehezíti majd a felhőtlen ünneplést. Nagyon összecsaptak az elmúlt időben fejünk felett a hullámok " - mondta a főszervező. Tavaly nem emelte a jegyárakat a Sziget, a költségvetés viszont jelentősen megugrott, menet közben is számos extra költség keletkezett, mint például a főváros által kivetett területbérleti díj, vagy a megnövekedett biztonsági költségek.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Magyarország nemzetközi megítélése és a Malév csődje, vagy a főszponzor visszalépése komoly gondot okozott az elmúlt időszakban. Mindezek mellett a Sziget hiába áll helyt a nemzetközi versenyben, azzal a versenyhátránnyal nem tud mit kezdeni, amit a magyar áfa jelent a fesztiválnak.

Az biztosnak látszik, hogy a tavaly 200 milliós veszteséggel záró Szigetet idén 300 millió forinttal kevesebből kell megszervezni. Az akadályok ellenére a Sziget programjának 95 százaléka már lefixálódott.

A Magyar Dal Napja, a mínusz kettedik napon

Kedvezményes, 4 900 forintos jegyárat határozott meg a fesztivál szervezősége erre a napra, amikor 11 órán keresztül 70 fellépő lesz látható a nagyszínpadon. Magyar koncertesemény lesz a 0 nap is, amikor Ákos lép fel. Erre a napra is a rendes napijegynél olcsóbb 7 900 forintos kedvezményes belépőt kínálnak. A mínusz 1. napra 6 900 forintért juthatunk be, amikor a Csík zenekar mellett Szörényi Levente, Bródy János, Presser Gábor, Földes László (Hobo) és Kovács Kati lép fel.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 27. 08:07