0 °C Budapest

Csökken a Sziget költségvetése, de nem a programokon spórolnak

Pénzcentrum
2012. május 3. 11:30

"Nem tudjuk felvenni költekezésben a versenyt" - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője, aki elmondta, több százmillió forinttal volt szükséges csökkenteni a rendezvény költségvetését. Gerendai szerint ennek legfőképp gazdasági okai vannak, hiszen míg a nagy versenytársak fesztiválhelyszínein minden tizedik forint kerül az államhoz áfa formájában, addig itthon ez minden negyedik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A helyzetet nehezíti, hogy a hazai kereslet sem bővült az elmúlt években - hangzott el a sajtótájékoztatón. A szervezők azonban úgy látják, hogy a hazai fellépőkkel és az OTP Bankkal közösen bejelentett akcióval mégis több magyarországi vendég látogathat ki idén a fesztiválra.

"1993-ban még fel sem merült, hogy egyszer a huszadikat fogjuk szervezni, nemrég pedig még azt sem sejtettük, hogy megannyi akadály nehezíti majd a felhőtlen ünneplést. Nagyon összecsaptak az elmúlt időben fejünk felett a hullámok " - mondta a főszervező. Tavaly nem emelte a jegyárakat a Sziget, a költségvetés viszont jelentősen megugrott, menet közben is számos extra költség keletkezett, mint például a főváros által kivetett területbérleti díj, vagy a megnövekedett biztonsági költségek.

A sajtótájékoztatón elhangzott: Magyarország nemzetközi megítélése és a Malév csődje, vagy a főszponzor visszalépése komoly gondot okozott az elmúlt időszakban. Mindezek mellett a Sziget hiába áll helyt a nemzetközi versenyben, azzal a versenyhátránnyal nem tud mit kezdeni, amit a magyar áfa jelent a fesztiválnak.

Az biztosnak látszik, hogy a tavaly 200 milliós veszteséggel záró Szigetet idén 300 millió forinttal kevesebből kell megszervezni. Az akadályok ellenére a Sziget programjának 95 százaléka már lefixálódott.

A Magyar Dal Napja, a mínusz kettedik napon

Kedvezményes, 4 900 forintos jegyárat határozott meg a fesztivál szervezősége erre a napra, amikor 11 órán keresztül 70 fellépő lesz látható a nagyszínpadon. Magyar koncertesemény lesz a 0 nap is, amikor Ákos lép fel. Erre a napra is a rendes napijegynél olcsóbb 7 900 forintos kedvezményes belépőt kínálnak. A mínusz 1. napra 6 900 forintért juthatunk be, amikor a Csík zenekar mellett Szörényi Levente, Bródy János, Presser Gábor, Földes László (Hobo) és Kovács Kati lép fel.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 21. péntek
Ágnes
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?