7 °C Budapest

Itt a legújabb magyar világsiker

Pénzcentrum
2012. február 21. 08:24

Hatalmas sikert ért el a budapesti A38 kulturális központ és szórakozóhely: a neves Lonely Planet útikönyvkiadó közönségszavazásán elnyerte a világ legjobb bárja címet. A szavazás éjfélkor zárult, harmadik helyre szintén egy budapesti hely, a Szimpla Kert került.

Novemberben indult és február 21-ig tartott az egyik rangos útikönyvkiadó, a Lonely Planet közönségszavazása 100 great bars of the world címmel. A világversenyben számos klub és bár vett részt.

A ma 0 órakor zárult versenyben az A38 budapesti kulturális központ és szórakozóhely 13 300 szavazattal győzött a rotterdami De Witte Aap (9718 szavazat) előtt. A harmadik helyen a szintén budapesti Szimpla Kert végzett, 4480 szavazattal.

Fotó: a38.hu


A Lonely Planet 1973-ban indult, amikor a brit születésű, Ausztráliában élő Tony Wheeler megírta első útikönyvét. Az elsősorban hátizsákos turistáknak szánt bédekker-sorozatban alapos, átfogó, bennfentes és naprakész információk szerepelnek, a kiadványt könnyű kezelni. Mint a közleményben szerepel, a kiadóvállalat a 2000-es évek elejére a legnagyobb útikönyvkiadóvá nőtt, és 2011-ben a BBC kizárólagos tulajdonába került.

Jön a Torkos Csütörtök: luxuséttermek féláron - KATTINTS!

A 100 great bars of the world című versenyt évek óta megrendezi a Lonely Planet. A mostani vetélkedésbe húsz ország összesen száz bárját, klubját, kocsmáját válogatták be a szerkesztők.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az újbudai Duna-parton horgonyzó A38-ot egy egykori ukrán uszály teljes átalakításával hozták létre. 2003. április 30-án avatták fel, azóta Budapest egyik kedvelt és nemzetközileg is ismert szórakozóhelyévé vált: zenei koncertek és fesztiválok helyszíne, bárral és étteremmel rendelkezik, 2010 óta önálló kiállítóteret is működtet.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 17:16
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem