Már ezt is ellopják a kocsiról...

Pénzcentrum
2011. november 1. 20:22

Az autótulajdonosok időről-időre szembesülnek azzal, hogy a tolvajok mindent elvisznek a kocsiról, ami mozdítható. Sokszor persze azt is, ami nem.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen. Az elkövetők szeptember 22-én este Budapesten, a X. kerületi Bihari utcában parkoló egyik személygépkocsi visszapillantóiból a tükröket lopták el.


Fotó: police.hu


Persze nem csak a tükör kell nekik...

Autólopások szempontjából a legfertőzöttebb területnek hazánkban a főváros számít, az összes lopás 86%-át Budapesten követik el az autolopasok.hu statisztikái szerint. A lopási módokban komoly változás nem történt, továbbra is a roncsolásos, betöréses, beugrásos módszer vezet, de nőtt a kulcsduplikálásos esetek száma is. Napjainkban a lopott autók többsége donor, vagyis a megrendelő általában bontós, aki a hivatalos ár töredékéért árulja az alkatrészeket. A szétszerelt autók darabjai azonban nem feltétlenül a hazai feketepiacon találnak gazdára, ugyanis napjainkban már határokon átívelő bűnözési formáról beszélhetünk.

A legfertőzöttebb budapesti terület az oldal statisztikái szerint a XI. kerület, de lapértesüléseink szerint ideális lehetőség adódik a tolvajok számára a rakpartokon, valamint a városszéli metrómegállók környékén található parkolókban is. E területeken a tolvaj pár napig figyelemmel kíséri szokásainkat és ha már betanulta napirendünket elindítja az akciót.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A tolvajok által leginkább kedvelt márkák és típusok listáját több év adatai alapján állította össze az autólopásokra szakosodott portál. A lista egyetlen szépséghibája, hogy csak azon eltulajdonított járművek kerültek be a statisztikába, melyekhez minden szükséges adat rendelkezésre állt. Ezzel együtt is érdemes egy pillantást vetni a végeredményre. A márkák szerinti lopási toplistát a Suzuki és a Volkswagen vezeti, őket a Toyota, a Renault és az Opel követi.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?