Kötelező a téli gumi novembertől: komoly bírságra számíthat az autós Romániában

Pénzcentrum
2011. október 24. 18:03

Fontos információ a Romániába utazóknak: novembertől kötelező a téli gumi használata.

Romániában 2011.november 1-től bevezetik azt a jogszabályt, hogy az év egyes időszakaira tekintet nélkül havas, jeges vagy csúszós közutakon való közlekedés esetén, a gépjárműveket téli gumival kell ellátni, amennyiben ez nem lesz, a gépjárművezetők büntetésre számíthatnak - tájékoztat a rendőrség.

A téli gumikon, ebben a kategóriában nem beleértve az "all seasons" jelzésű gumikat, a "M+S", "M.S", "MS" vagy "M&S" ("mud and snow" - sár és hó) jelzések feliratozásának valamelyikét kell tartalmazni.

Az áruszállító gépjárművek, melyeknek az engedélyezett összsúlya nagyobb, mint 3,5 tonna és 9 személyesnél nagyobb, beleértve a gépkocsivezetőket is, személyszállító járművek hajtó tengelyén lévő kerekeit, téli gumikkal, vagy hólánccal esetleg egyéb engedélyezett csúszásgátló felszereléssel kell ellátni. Amennyiben a jogszabály előírásai nem kerülnek betartásra, a szabálysértők 9-től 20 büntető pontig és 603-tól 1340 lei-ig terjedő pénzbírsággal büntethetők.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?