20 °C Budapest

Tízezreket spórol, aki most megy nyaralni

2011. augusztus 30. 14:35

A jelek szerint a nyári időjárás szeptember elején is folytatódik: ez pedig talán azoknak a legjobb hír, akik utószezonban szeretnének nyaralni. A nyári árakhoz képest most akár 20-30 százalékkal olcsóbban üdülhetünk, Észak-Magyarország öt híres fürdőjében például kedvezményes fürdőbelépőt, szálláslehetőséget is kaphatunk.

Jelenleg még nem tudhatjuk biztosan, kisegíti-e az augusztus végi kánikula a nyári szezon közepén szenvedő hazai turizmust: a július eleji meleg napok után csak augusztus közepére tért vissza az igazi strandidő - a szezont mindenki úgy nyújtja, ahogy tudja.

Különös fordulatot vett a nyár végére az idei nyaralási-és strandszezon: míg korábban arról írtunk, hogy a fürdők, szállásadók és vendéglátóhelyek többségének komoly veszteséggel zárulhat a 2011-es év, addig most úgy tűnik, az elmúlt hetek kánikulai időjárása miatt hozhatja a tavalyi látogatottsági és forgalmi számokat a magyar turizmus.

A júliusi kisesést persze nehéz pótolni. Mint azt egy, a Balaton északi partján apartmanok kiadásával foglalkozó családi vállalkozó elmondta, a szezon közepén tapasztalt esős, hideg idő jelentősen lerontotta a forgalmat, sok család a kaucióval sem törődve mondta vissza 1-2 hetes nyaralását, helyükre nem sikerült új vendégeket találni. A stabil teltházasnak számító augusztus 20-i hétvége, illetve az azt megelőző napok már egyértelműen pozitívan zárultak: a kánikula miatt megnőtt az érdeklődés az apartmanok iránt, egész a csütörtöki iskolakezdésig teltházzal üzemelnek.

 

Információink szerint a vendéglátóhelyek kissé nehezebb helyzetben vannak: több szezonális étterem, büfé a kiváló időjárás ellenére csak augusztus 20-ig tartott nyitva (például a Balatonnál), elsősorban azért, mert a szezonális dolgozók szerződései évről-évre csak az ünnepi hétvégéig élnek.

Jól jár, aki most utazik

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint a következő napokban a legmagasabb nappali hőmérséklet a 29 -31 fokot is elérheti - ez pedig azoknak a legjobb hír, akik utószezoni nyaralást terveznek. Általánosságban elmondható ugyanis, hogy a 20-a utáni utószezon árai a nyári csúcshoz képest 20-35 százalékkal is olcsóbbak lehetnek, a szállodák nyár végi kedvezményekkel csábítják az utazni vágyókat, akiknek a következő napokban bizonyosan nem kell a hotelszobában dideregniük.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szállodák ajánlataiban például 2=3 éjszaka, ingyenes vagy kedvezményes fürdőbelépők, wellness-szolgáltatások, kezelések, borkóstolás, sőt, akár nyugdíjaskedvezmények is szerepelnek.

Szeptemberi fürdőkedvezmények

Az egyik legnagyobb őszi kampány a Magyar Turizmus Zrt. VizesKEDDj akciója, melynek keretében Észak-Magyarország öt híres fürdőjében keddenkénti kedvezményes fürdőbelépőt biztosítanak mindazoknak, akik szeptemberben szeretnének kikapcsolódni.

A fürdők mellett a régió számos szálláshelye is csatlakozott az akcióhoz. A nyári fürdőszezon szeptemberi meghosszabbítására megalkotott akció keretén belül a szállások a kedvezményes keddi fürdőbelépők köré csoportosítják a csomagajánlataikat. Az akcióhoz idén csatlakozott az egri Termálfürdő és Török Fürdő, az egerszalóki Saliris Spa & Thermal Fürdő, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, a bogácsi Thermálfürdő, és a Miskolctapolcai Barlangfürdő is. A fürdők garantálják a kedvezményes belépőjegyárat szeptember minden keddi napjára, a szállások pedig olyan akciós szállásajánlatot biztosítanak, melyben a keddi nap szerepel.

Ezen kedvezmények mellett kivételes őszi programok várják az Észak-magyarországi régióba érkező vendégeket, a szüreti fesztiváloktól kezdve, a helyi termékeket bemutató gasztronómiai rendezvényeken át, a film- és zenei fesztiválokig.

2011-ben nem csak szeptemberben, hanem októberben, sőt még novemberben is akciós szállásajánlatokkal várja vendégeit az észak-magyarországi régió.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm