21 °C Budapest

Tízezreket spórol, aki most megy nyaralni

2011. augusztus 30. 14:35

A jelek szerint a nyári időjárás szeptember elején is folytatódik: ez pedig talán azoknak a legjobb hír, akik utószezonban szeretnének nyaralni. A nyári árakhoz képest most akár 20-30 százalékkal olcsóbban üdülhetünk, Észak-Magyarország öt híres fürdőjében például kedvezményes fürdőbelépőt, szálláslehetőséget is kaphatunk.

Jelenleg még nem tudhatjuk biztosan, kisegíti-e az augusztus végi kánikula a nyári szezon közepén szenvedő hazai turizmust: a július eleji meleg napok után csak augusztus közepére tért vissza az igazi strandidő - a szezont mindenki úgy nyújtja, ahogy tudja.

Különös fordulatot vett a nyár végére az idei nyaralási-és strandszezon: míg korábban arról írtunk, hogy a fürdők, szállásadók és vendéglátóhelyek többségének komoly veszteséggel zárulhat a 2011-es év, addig most úgy tűnik, az elmúlt hetek kánikulai időjárása miatt hozhatja a tavalyi látogatottsági és forgalmi számokat a magyar turizmus.

A júliusi kisesést persze nehéz pótolni. Mint azt egy, a Balaton északi partján apartmanok kiadásával foglalkozó családi vállalkozó elmondta, a szezon közepén tapasztalt esős, hideg idő jelentősen lerontotta a forgalmat, sok család a kaucióval sem törődve mondta vissza 1-2 hetes nyaralását, helyükre nem sikerült új vendégeket találni. A stabil teltházasnak számító augusztus 20-i hétvége, illetve az azt megelőző napok már egyértelműen pozitívan zárultak: a kánikula miatt megnőtt az érdeklődés az apartmanok iránt, egész a csütörtöki iskolakezdésig teltházzal üzemelnek.

 

Információink szerint a vendéglátóhelyek kissé nehezebb helyzetben vannak: több szezonális étterem, büfé a kiváló időjárás ellenére csak augusztus 20-ig tartott nyitva (például a Balatonnál), elsősorban azért, mert a szezonális dolgozók szerződései évről-évre csak az ünnepi hétvégéig élnek.

Jól jár, aki most utazik

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint a következő napokban a legmagasabb nappali hőmérséklet a 29 -31 fokot is elérheti - ez pedig azoknak a legjobb hír, akik utószezoni nyaralást terveznek. Általánosságban elmondható ugyanis, hogy a 20-a utáni utószezon árai a nyári csúcshoz képest 20-35 százalékkal is olcsóbbak lehetnek, a szállodák nyár végi kedvezményekkel csábítják az utazni vágyókat, akiknek a következő napokban bizonyosan nem kell a hotelszobában dideregniük.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A szállodák ajánlataiban például 2=3 éjszaka, ingyenes vagy kedvezményes fürdőbelépők, wellness-szolgáltatások, kezelések, borkóstolás, sőt, akár nyugdíjaskedvezmények is szerepelnek.

Szeptemberi fürdőkedvezmények

Az egyik legnagyobb őszi kampány a Magyar Turizmus Zrt. VizesKEDDj akciója, melynek keretében Észak-Magyarország öt híres fürdőjében keddenkénti kedvezményes fürdőbelépőt biztosítanak mindazoknak, akik szeptemberben szeretnének kikapcsolódni.

A fürdők mellett a régió számos szálláshelye is csatlakozott az akcióhoz. A nyári fürdőszezon szeptemberi meghosszabbítására megalkotott akció keretén belül a szállások a kedvezményes keddi fürdőbelépők köré csoportosítják a csomagajánlataikat. Az akcióhoz idén csatlakozott az egri Termálfürdő és Török Fürdő, az egerszalóki Saliris Spa & Thermal Fürdő, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, a bogácsi Thermálfürdő, és a Miskolctapolcai Barlangfürdő is. A fürdők garantálják a kedvezményes belépőjegyárat szeptember minden keddi napjára, a szállások pedig olyan akciós szállásajánlatot biztosítanak, melyben a keddi nap szerepel.

Ezen kedvezmények mellett kivételes őszi programok várják az Észak-magyarországi régióba érkező vendégeket, a szüreti fesztiváloktól kezdve, a helyi termékeket bemutató gasztronómiai rendezvényeken át, a film- és zenei fesztiválokig.

2011-ben nem csak szeptemberben, hanem októberben, sőt még novemberben is akciós szállásajánlatokkal várja vendégeit az észak-magyarországi régió.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?