21 °C Budapest

Utazási utalvánnyal kárpótolja a MÁV a károsultakat

2011. augusztus 28. 20:02

Vasárnap délutánra helyreállították a szakemberek a MÁV-START Zrt. internetes jegyértékesítési rendszerét, így újra zavartalan az online jegyvásárlás és a menetjegyek kinyomtatása az automatáknál, az ország egész területén.


A MÁV-START Zrt. internetes jegyértékesítési rendszere augusztus 28 -án 14 órától ismét teljes körűen működik. A MÁV Informatika Zrt. szakemberei az informatikai rendszerek gyártójának közreműködésével kijavították a meghibásodott hardver- és szoftverelemeket. A jegyvásárlás és a jegyek átvétele újra zavartalan mind a negyven vasútállomáson - olvasható a társaság közleményében.

Az e-ticket rendszer szerda reggel óta tartó leállása nagyságrendileg 1100 vásárlási tranzakciót érintett, (ennyien nem tudták átvenni a korábban megvásárolt jegyüket), ebből mintegy 100 esetben vásároltak nemzetközi menetjegyet.

A nemzetközi jegyet duplán váltó utasok kellemetlenségeinek enyhítése érdekében a társaság a felhasznált menetjegyek értékének egy részét utazási utalvány formájában visszaadja az érintetteknek. A kuponok értéke ötezer forintonként ötszáz forint. Az utazási kuponokat illetve az újonnan megváltott menetjegyek árának visszatérítését az ügyfélszolgálat bármely elérhetőségén lehet igényelni. Akár e-mailen, faxon, illetve postai úton egyaránt.

A vasúttársaság kéri, hogy akinek a személyes adataival a belföldi utazása során - az átvétel meghiúsulásából adódó menetjegy nélküli utazás miatt - utasleadási lap készült, azt az online vásárlás adataival együtt (a vásárlásnál használt e-mail cím, vásárlás időpontja) mielőbb juttassa el a társaság ügyfélszolgálatára. Az adatok egyeztetését az ügyfélszolgálat soron kívül végzi el.  

Azok az utasok, akik az internetes jegykiadó automatáknál átvehető számlát igényeltek a vásárláskor, a számlát kapott átvételi kóddal a vásárlástól számított egy éven belül bármelyik jegyátvételi helyszínen lévő automatából kinyomtathatják.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem