Nem árt, ha tudod: így viheted el nyaralni házi kedvencedet

2011. augusztus 21. 15:57

Ma már egyre több szálláshelyen van lehetőség arra, hogy a kisállat is a gazdival nyaralhasson. Az utazáskor, a szállás kiválasztásakor azonban néhány dologra érdemes odafigyelni.

Sokan nyaralásuk alatt sem válnak meg házi kedvencüktől, és egyre több szálláshely nyújt lehetőséget arra, hogy a kutyus is a gazdival tartson a nyaralás alatt. Az AEGON szakértői azonban felhívják a figyelmet arra, hogy van néhány körülmény, amire mindenképpen fel kell készülni már a nyaralás előtt.

Ha kutyánkat is magunkkal vinnénk nyaralásunkra, a szálláshely kiválasztásakor mindenképp tájékozódjunk arról, hogy hol fogadják szívesen a négylábú vendégeket. Minden szálláshelynek - legyen az kemping, vagy hotel - megvannak a maga szabályai. A későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében célszerű ezekről előzetesen tájékozódni.

A kutya utazása már az Európai Unión kívül és belül is lehetséges. Mindenképpen ajánlott, hogy a kutya is rendelkezzen útlevéllel. Ez főleg abban az esetben hasznos, ha bármiféle baj történik az állattal. Az állatútlevelet az állatorvos állítja ki, jelenlegi ára körülbelül 5-6 ezer forint. Mikrochip beültetése további költséget jelent.

Utazás előtt kutyánknak is állítsunk össze poggyászt a számára szükséges felszerelésekből. A poggyász mindenképpen tartalmazzon ételt, ivóvizet, jutalomfalatot, illetve a kutya fekvőhelyét, kedvenc játékát. Fontos, hogy a kutya erős nyakörvet vagy hámot viseljen, amin fel van tüntetve a tulajdonos neve és telefonszáma.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ha autóval utazunk, a gazdinak és a négylábúnak is jólesik másfél-két óránként a pihenő. Lehetőleg árnyékos helyet válasszunk, és adjunk friss vizet a kutyának. Vonaton kisállatjegyet kell venni, és a póráz mellett a szájkosár is előírás. Repülős utaknál a légitársaságnál érdeklődjünk a kutyaszállítás feltételeiről.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?