Nyaralás helyett inkáb frankhitelt törlesztünk

2011. augusztus 1. 09:02

Akár harmadával is visszavetheti a belföldi turizmust az Üdülési Csekk felváltására szánt Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) vártnál lassabb elterjedése - írja a Népszava.

Szakemberek szerint félő, hogy az üdülési csekk túl gyors kivezetése és a Széchenyi Pihenő Kártya vártnál lassabb elterjedése is fékezi a belföldi idegenforgalom fejlődését. A rossz nyári időjárás mellett ezzel is magyarázható, hogy talán nem teljesül a Magyar Turizmus Zrt. által idényre prognosztizált növekedés: országos szinten a belföldi vendégéjszakák 2,7 százalékos növekedése, és a balatoni régióban éves szinten átlagosan 5 százalékos belföldi vendégéjszaka-szám emelkedés.

Molnár Gabriella, Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: úgy tudja, a SZÉP kártyából idáig csak egy nagy hazai cég vásárolt a dolgozóinak. Az üdülési csekk generálta forgalom 2011-ben 20 százalékkal csökkent, az értékesítés pedig 30 százalékkal zuhant.

Az sem kizárt, hogy a svájci frank erősödése miatt is sokan kénytelenek a nyaralásra szánt pénzt is a hitel törlesztésre fölhasználni. Már idén áprilisban azt tapasztalta a szakma, hogy a belföldi turisztikai forgalom bővülése megtorpant.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?