21 °C Budapest

Nyaralás helyett inkáb frankhitelt törlesztünk

2011. augusztus 1. 09:02

Akár harmadával is visszavetheti a belföldi turizmust az Üdülési Csekk felváltására szánt Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) vártnál lassabb elterjedése - írja a Népszava.

Szakemberek szerint félő, hogy az üdülési csekk túl gyors kivezetése és a Széchenyi Pihenő Kártya vártnál lassabb elterjedése is fékezi a belföldi idegenforgalom fejlődését. A rossz nyári időjárás mellett ezzel is magyarázható, hogy talán nem teljesül a Magyar Turizmus Zrt. által idényre prognosztizált növekedés: országos szinten a belföldi vendégéjszakák 2,7 százalékos növekedése, és a balatoni régióban éves szinten átlagosan 5 százalékos belföldi vendégéjszaka-szám emelkedés.

Molnár Gabriella, Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: úgy tudja, a SZÉP kártyából idáig csak egy nagy hazai cég vásárolt a dolgozóinak. Az üdülési csekk generálta forgalom 2011-ben 20 százalékkal csökkent, az értékesítés pedig 30 százalékkal zuhant.

Az sem kizárt, hogy a svájci frank erősödése miatt is sokan kénytelenek a nyaralásra szánt pénzt is a hitel törlesztésre fölhasználni. Már idén áprilisban azt tapasztalta a szakma, hogy a belföldi turisztikai forgalom bővülése megtorpant.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?