12 °C Budapest

Három magyar strand a világ legjobbjai között

2011. július 26. 12:32

Az osztrák Corps Touristique Austria szakmai egyesület a közelmúltban mutatta be a "Világ legszebb strandjai" című tematikus kiadványt, amely máris nagy népszerűségnek örvend az osztrák turisztikai szakma körében, és komoly érdeklődés mutatkozik a szabadságra készülő turisták részéről is. A kiadvány - mely a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével készült- magyar strandokat is tartalmaz.

A dubai Jumeirah Beach, a görögországi Mytros Beach és a jamaicai Seven Mile Beach mellett 3 magyar strand is felkerült a világ TOP 66 strandját tartalmazó listára tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Magyar Turizmus Zrt.

A kiadvány a világ TOP strandjait gyűjtötte össze szakmai kritériumok alapján egy színes, tematikus kiadványba. Az osztrákok 35 százaléka számára a vízparti nyaralás az egyik legkeresettebb turisztikai termék, s ha a kulturális motivációt, illetve a városlátogatást is hozzávesszük, akkor 50 százalék feletti e szegmens részaránya a motivációs tényezők között. A strandok sok szempontból magukba olvasztják és kielégítik ezt a keresleti igényt, éppen ezért Ausztriában hamar kurrens nyári olvasmány lett az "álomstrandokról" szóló kiadvány, amelyről számos osztrák turisztikai szaklap, s olyan félmilliós olvasótáborral rendelkező napilap is beszámolt, mint például a Kurier.

A világ egyik legjobb strandja Gárdonyban Fotó: sportbeach.hu


A strandok kiválasztásánál döntő szempont volt, hogy a desztináció az adott országban ismert legyen, objektív kritériumok alapján minősített strandok legyenek, illetve komoly turisztikai potenciállal és egyediséggel bírjanak. Ennek megfelelően hazánkból a Velencei-tó/Sport Beach, a Tisza-tó/Eurostrand és "élmény desztinációként" a Balaton került fel a TOP strandokat tartalmazó nemzetközi listára.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem