21 °C Budapest

Három magyar strand a világ legjobbjai között

2011. július 26. 12:32

Az osztrák Corps Touristique Austria szakmai egyesület a közelmúltban mutatta be a "Világ legszebb strandjai" című tematikus kiadványt, amely máris nagy népszerűségnek örvend az osztrák turisztikai szakma körében, és komoly érdeklődés mutatkozik a szabadságra készülő turisták részéről is. A kiadvány - mely a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésével készült- magyar strandokat is tartalmaz.

A dubai Jumeirah Beach, a görögországi Mytros Beach és a jamaicai Seven Mile Beach mellett 3 magyar strand is felkerült a világ TOP 66 strandját tartalmazó listára tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Magyar Turizmus Zrt.

A kiadvány a világ TOP strandjait gyűjtötte össze szakmai kritériumok alapján egy színes, tematikus kiadványba. Az osztrákok 35 százaléka számára a vízparti nyaralás az egyik legkeresettebb turisztikai termék, s ha a kulturális motivációt, illetve a városlátogatást is hozzávesszük, akkor 50 százalék feletti e szegmens részaránya a motivációs tényezők között. A strandok sok szempontból magukba olvasztják és kielégítik ezt a keresleti igényt, éppen ezért Ausztriában hamar kurrens nyári olvasmány lett az "álomstrandokról" szóló kiadvány, amelyről számos osztrák turisztikai szaklap, s olyan félmilliós olvasótáborral rendelkező napilap is beszámolt, mint például a Kurier.

A világ egyik legjobb strandja Gárdonyban Fotó: sportbeach.hu


A strandok kiválasztásánál döntő szempont volt, hogy a desztináció az adott országban ismert legyen, objektív kritériumok alapján minősített strandok legyenek, illetve komoly turisztikai potenciállal és egyediséggel bírjanak. Ennek megfelelően hazánkból a Velencei-tó/Sport Beach, a Tisza-tó/Eurostrand és "élmény desztinációként" a Balaton került fel a TOP strandokat tartalmazó nemzetközi listára.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?