29 °C Budapest

Ezek a legjobb balatoni strandok 2011-ben

2011. június 17. 11:32

Ma adják át a Kék Hullám Zászlókat Péntek délután adták át a legjobb balatoni strandok minősítésére szolgáló Kék Hullám Zászlókat. Az elismerésben idén 29 balatoni strand részesült - a Pénzcentrum.hu mutatja a díjazottakat.

A Kék Hullám Zászlókat azok a balatoni, Fertő tói, Velencei-tavi strandok és kikötők nyerhetik el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak, valamint kiemelten figyelnek a biztonságra és a gyermekekre is.

Az elismerést minden év júniusában, azaz a strandszezon kezdetén szokta átadni a Balatoni Szövetég és a vízügyeket felügyelő minisztérium. Idén nyáron a Vidékfejlesztési Minisztérium lett volna illetékes a díjátadásban, a Pénzcentrum.hu információi szerint azonban a minisztérium és a szakmai szervezet együttműködése idén sem jött össze, ezért a Balatoni Szövetség kormányzati támogatás nélkül díjazott.

Vannak, akik szándékosan kimaradtak

A tavalyi szakemberekkel és kritériumok szerint zsűrizték a nevező strandokat az idén is - tudta meg a Pénzcentrum.hu Lázár Jánostól, a Balatoni Szövetség titkárától. Balatonalmádi strandok (itt három strandról van szó) nem jelentkeztek az idén, mivel a településen jelentős károkat okozott a jég a partvédőműveknél, aminek a helyreállítása még folyamatban van vagyis a zsűrizéskor még nem tudták befejezni a rekonstrukciót illetve felújítást.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A minősítők a keszthelyi, füredi és alsőörsi strandoknál tapasztaltak jelentősebb fejlesztést. Keszthelyen például felújították a kabinokat, modernizálták az információs részleget. Balatonfüreden a gyermekek szórakoztatására játszóteret létesítettek. Alsóörsön a 3 év alattiaknak homokozót alakítottak ki, a nagyobbaknak új játszótér, "gyermekpagony" létesült, manuális játékokkal és trambulinnal.

A titkár szerint minden strandon tapasztaltak kisebb (a lehetőségekhez képest) fejlesztést, virágosítást, füvesítést.

ITT A LISTA: a legjobb strandok

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?