9 °C Budapest

Duplázhat Kecskeméten a Daimler: kétszer annyi Mercedest gyárthatnak

Pénzcentrum
2011. június 2. 09:02

Kecskemétre hozhatja gyártásának egy részét az olasz Iveco, valamint bővítheti helyi gyárkapacitását a Daimler - értesült a Napi gazdaság.

A Daimler jelenlegi tervek szerint két Mercedes típust gyárt majd a még fel sem épült gyáraiban, ezt a kapacitást duplázhatja meg a bővítés. Ezzel a végleges kapacitás 100 ezer gépjárműről 200 ezerre nőhet. A beruházás teljes értéke 600 millió forint körül alakulhat.

Friss: Az olasz teherautógyártó sajtóosztálya a Napi Gazdaság telefonos megkeresésére közölte: jelen pillanatban az Iveco részéről nincs kilátásban semmilyen beruházás Magyarországon. Mindezek után a Mercedes is cáfolta a lap értesüléseit, a szóvivő elmondta, hogy jelenleg nincs tervben a beruházás kibővítése.

Korábbi hírünk a témában, a most folyó beruházás részletei:

Együttműködés magyar beszállítókkal

A Kecskeméten épülő Mercedes-Benz üzem beruházási összege 800 millió euró. Az építési megbízások több mint 75 százalékát magyar cégek kapták. Eddig 17 magyar beszállító nyert el jelentős megbízást a majdan gyártott autók alkatrészeinek beszállítására. A sorozatgyártást 2012-ben megkezdő gyár üzemeltetésében magyar vállalkozások lehetnek partnerek. Már több témakörben folynak a tárgyalások, például az Facility Management és az étkeztetés témájában.

Több ezer új munkahely Magyarországon - de hol fognak lakni? >>Kattints<<

Két új Mercedes-Benz kompakt modell sorozatgyártását hozzák Kecskemétre

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kecskeméti üzem testvérgyára lesz a rastatti üzemnek, amely a Daimler konszernben a kompakt autók kompetencia központja. 2012-től Magyarországon készül a mai A- és B- osztály utódgenerációjának összesen négy modelljéből kettő. A márka ezáltal bővíti kínálatát a prémium kompaktautók kategóriájában, hogy új ügyfélcsoportokat nyerhessen meg, és további piacokon növekedhessen.

 

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?