3 °C Budapest

Duplázhat Kecskeméten a Daimler: kétszer annyi Mercedest gyárthatnak

Pénzcentrum
2011. június 2. 09:02

Kecskemétre hozhatja gyártásának egy részét az olasz Iveco, valamint bővítheti helyi gyárkapacitását a Daimler - értesült a Napi gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Daimler jelenlegi tervek szerint két Mercedes típust gyárt majd a még fel sem épült gyáraiban, ezt a kapacitást duplázhatja meg a bővítés. Ezzel a végleges kapacitás 100 ezer gépjárműről 200 ezerre nőhet. A beruházás teljes értéke 600 millió forint körül alakulhat.

Friss: Az olasz teherautógyártó sajtóosztálya a Napi Gazdaság telefonos megkeresésére közölte: jelen pillanatban az Iveco részéről nincs kilátásban semmilyen beruházás Magyarországon. Mindezek után a Mercedes is cáfolta a lap értesüléseit, a szóvivő elmondta, hogy jelenleg nincs tervben a beruházás kibővítése.

Korábbi hírünk a témában, a most folyó beruházás részletei:

Együttműködés magyar beszállítókkal

A Kecskeméten épülő Mercedes-Benz üzem beruházási összege 800 millió euró. Az építési megbízások több mint 75 százalékát magyar cégek kapták. Eddig 17 magyar beszállító nyert el jelentős megbízást a majdan gyártott autók alkatrészeinek beszállítására. A sorozatgyártást 2012-ben megkezdő gyár üzemeltetésében magyar vállalkozások lehetnek partnerek. Már több témakörben folynak a tárgyalások, például az Facility Management és az étkeztetés témájában.

Több ezer új munkahely Magyarországon - de hol fognak lakni? >>Kattints<<

Két új Mercedes-Benz kompakt modell sorozatgyártását hozzák Kecskemétre

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kecskeméti üzem testvérgyára lesz a rastatti üzemnek, amely a Daimler konszernben a kompakt autók kompetencia központja. 2012-től Magyarországon készül a mai A- és B- osztály utódgenerációjának összesen négy modelljéből kettő. A márka ezáltal bővíti kínálatát a prémium kompaktautók kategóriájában, hogy új ügyfélcsoportokat nyerhessen meg, és további piacokon növekedhessen.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20