2011-től Michael Schumacher csapatát szponzorálja az Allianz

2011. február 3. 19:02

Együttműködési megállapodást írt alá az Allianz a Mercedes GP Petronas Forma-1 csapattal. Az együttműködés hangsúlyozza az Allianz elkötelezettségét a közúti biztonság, a Forma-1, és az autóipar iránt.

"A fokozott figyelem biztonságosabb vezetést eredményez, ezáltal kevesebb a baleset, amely végső soron kevesebb káreseményhez vezet" - mondta Joseph K. Gross, az Allianz SE csoportszintű marketingigazgatója. Világszerte 3 000 ember hal meg naponta az utakon, és mintegy 30 000 szenved súlyos sérüléseket. A világon több mint 50 millió autót biztosító Allianz-nak elemi érdeke a balesetek gyakoriságának és súlyosságának csökkentése. Forma-1-es szerepvállalásán keresztül az Allianz kapcsolatot teremt a F-1-es versenyzők és a közutakon közlekedők mindennapos biztonsága között.

Az Allianz számos, a biztonság kérdését érintő területen tervez együttműködést a Mercedes GP Petronas csapattal. Az első - 2011. február 1-jén, Valenciaban megrendezett - szezon előtti teszttel kezdődően az Allianz emblémája látható lesz a két legfontosabb biztonsági elemen, azaz a fejet és a nyakat védő eszközön (HANS-rendszer), valamint az autók biztonsági övein. Emellett az együttműködő felek a tervek szerint közösen dolgoznak egy világszerte elérhető, az utak biztonságával kapcsolatos információs programon.

Összeillik a Mercedes GP Petronas és az Allianz


A két márka már egy ideje közösen jelenik meg a versenypályákon, hiszen az Allianz logó szerepel a Forma-1 hivatalos biztonsági autóján és orvosi autóján is, amelyeket a Mercedes-Benz biztosít a versenyekre. "A biztonsági autón, illetve az orvosi autón eddig még nem jelent meg egyetlen támogató sem, az Allianz volt az első" - mondta Gross. "Ez, a közúti biztonság irányában mutatott, jól látható elkötelezettség rendkívül fontos számunkra, és jelzés értékű 75 millió ügyfelünk számára világszerte."

Az Allianz közúti biztonság iránti elkötelezettségének része az Allianz Technológiai Központ, amely kutatóközpontként több mint 70 éve készít sikeres kockázat-elemzéseket, valamint baleseti-, és káreset-elemzéseket mind az Allianz, mind a biztosítási-, és az autóipar számára. "Az Allianz a Mercedes GP Petronas-hoz hasonlóan érdekelt a közúti biztonság minden vonatkozásában, és kölcsönös előnyöket lát a versenycsapat, a Mercedes-Benz autógyár, és az autóbiztosítással foglalkozó Allianz együttműködésében" - nyilatkozta Joe Gross. "Az Allianz SE és a Mercedes GP Petronas közötti partnerkapcsolat hangsúlyozza az Allianz cégcsoport szoros együttműködését az autóiparral" - mondta Karsten Crede, az Allianz Global Automotive vezetője.

2009 végén az Allianz egy új üzleti területet hozott létre Global Automotive néven, amely az autógyártókkal, beszállítókkal, és kereskedőkkel történő szoros együttműködésre specializálódott. Az Allianz-nak világszerte több mint 25 kiemelkedő partnere van, ideértve a Daimler Insurance Services GmbH-val való együttműködést is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hivatalos Forma-1 biztonsági autó az Allianz emblémájával


A Mercedes GP Petronas csapatfőnöke, Ross Brawn a következőket nyilatkozta: "Örülünk, hogy a szezon előtti tesztprogram kezdetével üdvözölhetjük a Mercedes GP Petronas Forma-1-es csapat új partnerét, az Allianz-ot. Az Allianz hosszú idő óta kapcsolatban van a Forma-1-gyel, és marketingkampányai révén kiváló munkát végzett a közutak biztonságának növelésében. A biztonság teljes mértékben alapelem a sportágunkban, így minden újítás, mely növeli a Forma-1-ben a biztonságot, lehetőséget nyújt a közúti közlekedés biztonságának növelésére is mindenhol."

"Nagyon várjuk, hogy üdvözölhessük csapatunk új partnerét, az Allianz-ot" - nyilatkozta Norbert Haug, a Mercedes-Benz Motorsport alelnöke, és így folytatta: "Az első automobil 125 évvel ezelőtti megalkotása óta a Mercedes-Benz mindig élen járt a biztonság növelésében, és tesszük ezt a jövőben is. Törekvésünk egybeesik az Allianz szándékaival, és szeretnénk ezt közösen hangsúlyozni a Forma-1-ben megteremtett együttműködésünkkel."

Az Allianz már 2000 óta jelen van a Forma-1-ben. A legutóbbi időkig az AT&T Williams csapat partnere volt. Sikeres együttműködésük 2010-ben ért véget.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
Holdblog  |  2022. május 20. 18:36
Nagy hibák. A nyilvánosság előtt aratott nagy sikerek hihetetlenül kifizetődők. Túl a meglévő ügyfel...
Kiszámoló  |  2022. május 20. 10:53
Van egy angol kifejezés, a hedonic treadmill, amit nagyon nehéz magyarra lefordítani. (Ha valakinek...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?