Dübörög a Mercedes kecskeméti beruházása

Pénzcentrum
2010. július 1. 16:58

Tovább bővült a kecskeméti új Mercedes-Benz üzem építkezésének projektcsapata: kereken 80 új munkatárs veszi fel tevékenységét július 1-jével. A projektcsapat jelenleg kereken négyszáz fős, ebből 280 a magyar dolgozó, akik túlnyomórészt belső képzésen vesznek részt. Idén még további 300 főt állítanak be, így év végére hétszázan lesznek a fedélzeten. Az elkészült üzem mintegy 2.500 főt foglalkoztat majd.

Terv szerint halad az építkezés

Az építkezés az utóbbi hetek akadályozó időjárása ellenére is a terv szerint halad, és a Mercedes tájékoztatása szerint továbbra is nagyon pozitív az együttműködés a különféle engedélyezési eljárásokban illetékes hatóságokkal.

Június elején beépítettek két nagyteljesítményű transzformátort az üzem energiaközpontjába, jelenleg a kapcsoló-berendezést létesítik. Már üzembe helyeztek egy ideiglenes számítóközpontot, és beszerelték a gyár vezetési rendszerének központi részét. A fényezőcsarnokban már elkészült a legfelső szint is. Gyorsan haladnak a munkák az épületek tetőszerkezetén és a burkolaton: az ezüstszínű homlokzati elemek már jól láthatók a közeli országútról. Megkezdődött az épületgépészeti szerelés, és a karosszériaüzemben a padló betonozása.

Együttműködés magyar beszállítókkal

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Kecskeméten épülő Mercedes-Benz üzem beruházási összege 800 millió euró. Az építési megbízások több mint 75 százalékát magyar cégek kapták. Eddig 17 magyar beszállító nyert el jelentős megbízást a majdan gyártott autók alkatrészeinek beszállítására. A sorozatgyártást 2012-ben megkezdő gyár üzemeltetésében magyar vállalkozások lehetnek partnerek. Már több témakörben folynak a tárgyalások, például az Facility Management és az étkeztetés témájában.

Két új Mercedes-Benz kompakt modell sorozatgyártását hozzák Kecskemétre

A kecskeméti üzem testvérgyára lesz a rastatti üzemnek, amely a Daimler konszernben a kompakt autók kompetencia központja. 2012-től Magyarországon készül a mai A- és B- osztály utódgenerációjának összesen négy modelljéből kettő. A márka ezáltal bővíti kínálatát a prémium kompaktautók kategóriájában, hogy új ügyfélcsoportokat nyerhessen meg, és további piacokon növekedhessen.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?