21 °C Budapest

10 ezer szakember került az utcára Magyarországon

2011. április 18. 09:02

Már nem csak az értékesítés visszaesésétől szenved a hazai újgépjárművek piaca, hanem egyre kevesebben veszik igénybe a márkakereskedések szolgáltatásait és a legális szervizek forgalma is csökkent - írja a Népszava.

A lap szerint egyre több legális szerviz kénytelen lehúzni a rolót, és félő,hogy a csődöknek még csak az elején tartunk. A kényszerű bezárások miatt több ezer jól képzett szakember jelent meg a feketegazdaságban, az illegálisan működő műhelyekben. Az utóbbi két évben mintegy 10 ezer szakember került az utcára.

Az érdekvédelmi szövetségek vezetői szeretnék elérni, hogy a céges autók javítása után az áfa visszaigényelhető legyen. Ez ugyanis fehéríthetné a gazdaságot, a vállalatokat, vállalkozókat a legális szervizek felé terelné.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?