Indul az autópálya-felújítási szezon

2011. április 8. 09:32

Még ebben a hónapban megkezdődnek, de javarészt ősszel zajlanak majd az Állami Autópálya Kezelő Zrt. autópálya-felújítási programjának idei munkálatai - írja a Népszava.

A munkákra idén várhatóan csak 2 milliárd forint jut, ez alig fele a tavalyi keretnek. A jelentős költségcsökkentés miatt ennek az összegnek a túlnyomó részét karbantartásra kell fordítani, a burkolat- és hídfelújításokra a korábbi évek gyakorlatától eltérően a szakmailag indokoltnál jóval kevesebb forrás jut.

A legnagyobb burkolat-helyreállítási munkák helyszíne az M1-es autópálya Bicske körüli része lesz. Nagy felületű burkolatjavításra ezen kívül még az M0-s autóút déli szektorában, valamint az M3-as autópálya emődi térségében kell számítani az év során.

Két nagyobb csomópont felújítási munkát is beütemezett az ÁAK: az egyik helyszín az M3-as autópálya gödöllői csomópontjának jobba oldala, a másik pedig az M7-es autópálya 63. km-szelvényénél, Székesfehérvár közelében található bal felhajtó ág lesz. Mindkét esetben ősszel kezdődnek a munkálatok.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?