18 °C Budapest

Még mindig szuperolcsó Budapest

2011. március 24. 18:02

Budapest továbbra is a világon a legkedvezőbb szállodaárakkal rendelkező nagyváros - derül ki egy online szállodafoglalási rendszer által készített  2011. februári szállodaár-barométeréből.

A hotel.info, online szállodafoglalási rendszer által készített felmérés megállapította, a 2011. februári szállodai ajánlatkérések alapján, hogy hol voltak a szobaárak különösen kedvezőek és melyik nagyvárosokban kellett a vendégeknek mélyebbre nyúlniuk a zsebükbe.

Az eredmények azt mutatják, hogy Moszkva a 178,50 eurós szobaárral éllovas, míg a legolcsób Bangkok viszonylagosan kedvező az 55, 22 eurós árral. Budapesten a 70,79 eurós szobaár még a felénél is olcsóbb a moszkvainál, így Budapest továbbra is a világon az egyik legkedvezőbb szállodaárakkal rendelkező nagyváros.

 


Sok nemzetközi nagyváros haszonra tesz szert a megemelkedett szobaárakból. A legnagyobb áremelkedés az előző év összehasonlítható időszakaszával szemben Stockholmban tapasztalható. Az év elején Svédországban megrendezett kézilabda világbajnokság tartós kihatással lehet az árak alakulására. A világ legdrágább szállodái ismét Moszkvában találhatók. Már 2010. februárjában és ez év januárjában az első helyet foglalták el az orosz főváros szállodatulajdonosai. Az előző évvel szemben a foglaló vendégeknek még mélyebbre kell nyúlniuk a zsebükbe. Átlagosan közel 8,00 %-kal többet, ill. 178,50 eurót kell fizetni egy szobáért Európa legnagyobb városában. Sydney szállodái nem sokkal maradnak le. Ez év februárjában átlagosan 170,44 euró áron foglalhattak a szállodavendégek egy szobát.

A megközelítőleg 70,00 eurós árral Magyarország legnagyobb városa a világ legolcsóbb nagyvárosai közé tartozik. Ezenkívül az online szállodafoglalási rendszer ügyfelei a nemzetközi fővárosok néhány héttel ezelőtt végzett összehasonlítása során a szép dunamenti városnak adták a legjobb ár-szolgáltatás címet a szállodai tartózkodásra vonatkozóan.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szállodaszobát keresők viszont Bangkokban fizetnek a legkevesebbet. Ez év januárjával szemben a szállodai vendégek további árcsökkenésből profitálhatnak és már körülbelül 55 euróét is foglalhatnak szobát.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?