14 °C Budapest

Szenzáció! A magyar szállodák Európa legjobbjai között

2011. március 19. 10:02

Meglepően jó pozíciót foglalnak el hazánk szállodái Európa más országaihoz viszonyítva. A hotelek ár/érték aránya alapján Magyarország a negyedik pozíciót foglalja el egy friss felmérés szerint.

A hotel.info online szállodafoglalási rendszer által készített kutatás a rendszert használó ügyfelek értékelésére épül. A vendégek a szállodából való távozásuk után pontrendszer (0-tól 10-ig) segítségével értékelték a webhelyen keresztül foglalt szállodákat. Olyan kritériumok mellett, mint a szoba minősége és a személyzet udvariassága, többek között az ár és a szolgáltatás viszonya is értékelhető. A vizsgálat Európa 30 legnagyobb lakosságú országának messze több mint egymillió 2-5 csillagos szállodájának értékelését tartalmazza.

 


Különösen Európa keleti és déli országaiban számolnak be a szállodai vendégek jó ár-teljesítmény viszonyról. Bulgáriának 7,61 ponttal sikerült megelőznie a kelet-európai Lengyelországot és Csehországot, amelyek magas besorolása nem meglepő, hiszen az egész világ nagyvárosainak összehasonlításában Prága, a cseh főváros, valamint a lengyelországi Varsó az első öt helyezett között található.

Az Ibériai-félszigeten fekvő, napsugárzástól elkényeztett szomszédos országok, Portugália és Spanyolország, szállodatulajdonosai nagyon jó 7. és 8. helyezést értek el. Az alpesi köztársaság, Ausztria, 7,28 ponttal még a Top 20 besorolás felső részében található. Ugyanúgy Németország, amely szintén Európa legkedveltebb üdülőországaihoz tartozik.

Amíg általánosságban Törökországot ár-teljesítmény viszonylatában egészen jó úti célnak tartják, a török szállodatulajdonosok vendégei a szolgáltatással és a kért árral kevésbé voltak megelégedve. A hotel.info vendégeinek véleménye alapján az üdülőország a 16. helyre került. A földközi-tengeri Görögország 6,79 pontjával lényegesen lemarad az első helyektől. A svájci szállodaipar a franciával együtt zárja az európai Top 20 listát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Még elégedetlenebbek voltak a kínált szolgáltatás és a kért ár viszonyával a skandináviai szállodák vendégei. Mialatt Finnország 6,62 ponttal még elérte a 18. helyezést, Svédország, Norvégia és különösen Dánia 5,64 ponttal már nem találhatók a Top 20 közvetlen közelében.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem