16 °C Budapest

Szenzáció! A magyar szállodák Európa legjobbjai között

2011. március 19. 10:02

Meglepően jó pozíciót foglalnak el hazánk szállodái Európa más országaihoz viszonyítva. A hotelek ár/érték aránya alapján Magyarország a negyedik pozíciót foglalja el egy friss felmérés szerint.

A hotel.info online szállodafoglalási rendszer által készített kutatás a rendszert használó ügyfelek értékelésére épül. A vendégek a szállodából való távozásuk után pontrendszer (0-tól 10-ig) segítségével értékelték a webhelyen keresztül foglalt szállodákat. Olyan kritériumok mellett, mint a szoba minősége és a személyzet udvariassága, többek között az ár és a szolgáltatás viszonya is értékelhető. A vizsgálat Európa 30 legnagyobb lakosságú országának messze több mint egymillió 2-5 csillagos szállodájának értékelését tartalmazza.

 


Különösen Európa keleti és déli országaiban számolnak be a szállodai vendégek jó ár-teljesítmény viszonyról. Bulgáriának 7,61 ponttal sikerült megelőznie a kelet-európai Lengyelországot és Csehországot, amelyek magas besorolása nem meglepő, hiszen az egész világ nagyvárosainak összehasonlításában Prága, a cseh főváros, valamint a lengyelországi Varsó az első öt helyezett között található.

Az Ibériai-félszigeten fekvő, napsugárzástól elkényeztett szomszédos országok, Portugália és Spanyolország, szállodatulajdonosai nagyon jó 7. és 8. helyezést értek el. Az alpesi köztársaság, Ausztria, 7,28 ponttal még a Top 20 besorolás felső részében található. Ugyanúgy Németország, amely szintén Európa legkedveltebb üdülőországaihoz tartozik.

Amíg általánosságban Törökországot ár-teljesítmény viszonylatában egészen jó úti célnak tartják, a török szállodatulajdonosok vendégei a szolgáltatással és a kért árral kevésbé voltak megelégedve. A hotel.info vendégeinek véleménye alapján az üdülőország a 16. helyre került. A földközi-tengeri Görögország 6,79 pontjával lényegesen lemarad az első helyektől. A svájci szállodaipar a franciával együtt zárja az európai Top 20 listát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még elégedetlenebbek voltak a kínált szolgáltatás és a kért ár viszonyával a skandináviai szállodák vendégei. Mialatt Finnország 6,62 ponttal még elérte a 18. helyezést, Svédország, Norvégia és különösen Dánia 5,64 ponttal már nem találhatók a Top 20 közvetlen közelében.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?