7 °C Budapest

Figyelem: a válság után fillérekért utazhatsz

2011. február 23. 09:32

Az Egyiptomban és Tunéziában kialakult helyzet következtében az idei szezon nagy nyertese a turizmusban Törökország lehet. Míg a nyertes piacon az árak emelkedésére lehet számítani, addig az észak-afrikai utak újraindulásakor akár 20-30 százalékos áresés várható - olvasható a Világgazdaság mai számában.

Az I.-es, nem ajánlott kategóriába sorolt, zavargásokkal küzdő észak -afrikai országok ideiglenes kiesése hatalmas űrt hagyott maga után a hazai kiutaztatási piacon. A magyar utazási irodák epedve várják, hogy a Külügyminisztérium feloldja az országokra vonatkozó utazási tilalmat, addig azonban új célállomásokkal és járatokkal csábítják az utasokat, hogy csökkentsék forgalomkiesésüket.

Amennyiben elhúzódik a konfliktushelyzet az érintett országokban, úgy a nagy nyertes Törökország lehet - véli egybehangzóan Nagy Melinda, a Kartago Tours jogi képviselője, valamint Zám Tibor, a Best Reisen ügyvezető igazgatója. Az ügyvezető szerint Törökország az az úti cél tavasszal, amely képes lehet felszívni azon európai utasok tömegét, akik Egyiptom helyett valami "hasonlót" szeretnének, ugyanis hatalmas és folyamatosan javuló minőségű szállodakapacitással rendelkezik az ország. Egyelőre az árszínvonal is nagyjából az egyiptomihoz mérhető, azonban a jelentős keresletnövekedés hatására már megkezdődött a drágulás.

Abban az esetben, ha a zavargások sokáig tartanak, akkor tavasz végétől Spanyolország és Görögország is markánsabb szerepet tölthet majd be a turizmusban. A turistatöbblet hatására azonban itt is emelkedő árakkal válaszolhat a piac.

A piaci szereplők abban egyöntetűen egyetértenek, hogy az észak-afrikai országban kialakult helyzet megoldódása után jelentős áresésre lehet számítani. "Akár 20-30 százalékkal is csökkenhetnek a hotelárak a térségben, ugyanis az ottani partnerek várhatóan igen komoly engedményeket kényszerülnek majd tenni a turisták visszacsábítása érdekében. Az, hogy ez az utak díjában mekkora mértékben tükröződik majd, függ a zavargások okozta olajár-emelkedéstől is, amely megjelenhet a repülőjegyek árában" - véli Zám Tibor.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

"Természetesen, amint kikerülnek az országok az I-es, nem ajánlott kategóriából, a lehető legkorábban, a szükséges felkészülés után már indítjuk is újra a chartereinket" - mondta Nagy Melinda. A Best Reisen várhatóan április elsején Tunéziába, március 20-án pedig Egyiptomba indítja útra járatait - mondta az ügyvezető.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem