Utazz akár 30 százalékkal olcsóbban a piramisok földjére

2011. március 23. 12:02

A charterjáratokat bérlő utazási irodák szerint várhatóan két-három hét múlva vagy legkésőbb májusra már talán helyre állhat a turistaforgalom Egyiptomba. Az utazók akár 20-30 százalékos árkedvezményeket is tapasztalhatnak, de ez az árcsökkenés a szakemberek szerint csak átmeneti.

A Külügyminisztérium január 31-én tette közzé, hogy az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolta át Egyiptomot. Majd március 7-én azt közölte, hogy újra biztonságosnak tekinthető a szervezett tengerparti szállodai üdülés a Vörös-tenger vidékén.

A charterjáratokat vasárnap indították újra, miután január végén az irodák úgy döntöttek, felfüggesztik a járatokat Egyiptomba a január 25-én kezdődött kormányellenes tüntetések miatt.

Zám Tibor elmodása szerint arra számítanak, április végén, május elején helyre állhat a rend. A Best Reisen irodavezetője mint elmondta, a forgalom kiesés elérheti az éves forgalmuk 5 százalékát, ezt azonban "a nyár behozhatja".

Az előzetes érdeklődések alapján és reményeik szerint hamar visszatér az utazási kedv, hiszen Egyiptom nem igazán pótolható úti cél - véli a Kartago Tours. Az utazási iroda tervei szerint két hét múlva indíthatják az önálló járatukat Hurghadára, és júniusra már az előzetes tervek szerint közlekedhetnek a járatok.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Áprilisra akár 20-30 százalékos árkedvezményeket is tapasztalhatnak az utazók, de ez az árcsökkenés a szakemberek szerint csak átmeneti - számolt be Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16