Nagy dobásra készül a Skoda: meglehet az álomhatár

Pénzcentrum
2011. január 6. 09:32

Az UniCredit Bank elemzése szerint Szlovákia három autógyárában összesen 670 ezer új gépkocsi készülhet 2011-ben. Északi szomszédunknál a Volkswagen, a Kia Motors és a Peugeot-Citroen leányvállalatok összteljesítménye ezzel akár 100 ezer darabbal is meghaladhatja a 2008-as csúcsév adatát. A cseh Skoda is nagy dobásra készül, a jelenlegi termelés megduplázását tervezik a következő évtizedben - írja a Napi Gazdaság.

A 2009-es mélypont idején 463 ezer autó készült az országban, a tavalyi összesítések várhatóan 540 ezres végeredményt mutatnak majd. A kiugrás várhatóan a Volkswagen új kisautójának lesz majd betudható, mivel a cég fővárosi üzemének kapacitását 240 ezerről 400 ezerre növelik.

A zsolnai Kia a tavalyi év első felében 67%-kal bővítette a termelését, 2011-re összesen 201 ezer új autó előállítását tervezik.

A csehek is hasonló lépéseket fontolgatnak. Winfried Vahland, a Skoda Auto igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy az előttünk álló tíz évben meg kívánják kétszerezni a termelést, elérve ezzel az évi 1,5 millió új autós álomhatárt.

A gyártó idén a Fabiánál kisebb modellel rukkol elő, valamint egy a Fabia és az Octavia közé pozícionált családi autó bevezetését tervezik. 2010 első három negyedévében a Skoda 568 990 gépkocsit gyártott, ami minden korábbi adatok felülmúlt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?